Administraţia lui „Doamne ajută!” Noul prefect de Bacău are licenţă, master şi doctorat în teologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ailenei (centru) este noul prefect de Bacău FOTO desteptarea.ro
Sorin Ailenei (centru) este noul prefect de Bacău FOTO desteptarea.ro

Sorin-Gabriel Ailenei, învestit sâmbătă, 8 august, are însă şi experienţă în administraţie, în ultimii ani el ocupând mai multe funcţii la Prefectura Bacău: consilier al prefectului, manager public şi subprefect. În afară de studiile teologice, are o licenţă în drept şi un master în psihologie.

Sâmbătă, 8 august 2020,  a avut loc învestirea noului prefect al judeţului Bacău, Sorin-Gabriel Ailenei, numit de prim-ministrul Ludovic Orban prin Hotărârea de Guvern nr. 638/7 august 2020. Cu acelaşi prilej, Liviu Alexandru Miroşeanu şi-a încetat mandatul de prefect ca urmare a demisiei.

Din cauza reglementărilor legate de pandemie, învestirea a avut loc în regim videoconferinţă. Au participat la eveniment, pe calea internetului sau în carne şi oase, conducători ai structurilor de arme, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, alături de subprefectul Narcis Jitaru şi fostul prefect Liviu Alexandru Miroşeanu.

Fostul prefect, Liviu Alexandru Miroşeanu, a mulţumit tuturor pentru „buna colaborare în desfăşurarea activităţilor ce au vizat, în special, protecţia şi siguranţa cetăţenilor, precum şi parcurgerea etapelor pentru realizarea unor proiecte de interes judeţean, dar şi naţional”. De asemenea, s-a declarat mulţumit că „cele două obiective principale urmărite – varianta ocolitoare a Bacăului şi spitalul municipal Bacău – sunt în linie dreaptă” şi a transmis succes noului prefect, cu care a avut o colaborare deosebită, în calitatea sa de manager public, în toată această perioadă dificilă.

Prefectul Sorin-Gabriel Ailenei s-a declarat onorat vă urmează să îndeplinească atribuţiile de prefect în instituţia în care lucrează de ani de zile, pe funcţii precum consilier al prefectului, manager public şi subprefect. 

„Atenţia mea va fi canalizată pe trei obiective majore – dezvoltarea economică cu accent pe turism, educaţie şi cultură şi, în mod deosebit, siguranţa cetăţenilor, cu tot ce ceea ce presupune aceasta în contextul actual. Lansez un apel către toţi factorii instituţionali şi neinstituţionali, la nivelul judeţului Bacău, să formăm o echipă cu care să gestionez cu profesionalism toate acţiunile necesare pentru combaterea pandemiei de Covid 19, protejarea cetăţenilor şi dezvoltarea judeţului Bacău”, a declarat noul prefect.

Surprinde cumva faptul că Sorin-Gabriel Ailenei este tobă de carte şi are experieneţă în domeniu (spre deosebire de alte numiri de prin alte judeţe), deşi nu are nicio calificare în domeniul administrativ. El este licenţiat în „Teologie pastorală” şi „Drept”, absolvent a două mastere: „Teologie biblică şi sistematică” şi „Psihoterapie şi intervenţie psihosocială”, precum şi doctor în teologie, specializarea „Istoria religiilor”. Doamne ajută!

Vă mai recomandăm şi:

Parlamentul a decis. Cine va ocupa funcţiile vacante de la Autoritatea de Supraveghere Financiară, onsiliul Legislativ şi ANRE

Patronul de pompe funebre, dat afară după patru zile de la şefia Spitalului Judeţean Neamţ. Cinci directori au fost schimbaţi acolo în ultimele două luni

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite