A fost semnată finanţarea pentru „Schi Parc Slănic Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
5,8 milioane de euro se vor cheltui pentru realizarea proiectului din staţiunea Slănic Moldova
5,8 milioane de euro se vor cheltui pentru realizarea proiectului din staţiunea Slănic Moldova

Pârtia de schi care se va realiza la Slănic Moldova,  pe versantul Nordic al Munţilor Nemira, va avea o lungime de 1414 metri şi o capacitate de primire pentru 693 de schiori pe zi.

Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău şi Constantin Apostol, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est (ADR -NE) au semnat astăzi, la sala mare a Palatului Administrativ din Bacău contractul de finanţare pentru „Schi Parc Slănic Moldova". Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5,8 milioane de euro, din care doar două milioane sunt fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, Axa 5.

Consiliul Judeţean Bacău va avea de suportat un efort bugetar major, de 3,8 milioane de euro. „Din experienţa ultimilor ani, nu trag nădejde că voi primi sprijin financiar guvernamental şi nici nu putem vorbi de vreun contract de împrumut bancar. Oricum, vom mai avea şi alte proiecte cu finanţare europeană pe care le vom susţine. Vor avea însă de suferit alte proiecte în derulare, cum ar fi Catedrala din Bacău", a spus Dragoş Benea.

Directorul ADR-NE crede că această investiţie va atrage turiştii, iar judeţul va avea de câştigat. „Bacăul are deja o recunoaştere a meritelor mediului universitar sau a industriei. Acum va creşte şi turistic", a spus Apostol.

„Schi Parc Slănic Moldova" va fi amplasat între altitudinile 470 şi 720 de metri. În afara pârtiei prorpiu-zise se va mai realiza o instalaţie de transport cu cablu de tip telescaun, o instalaţie de înzăpezit artificial, nocturnă dar şi clădiri necesare unui punct de atracţie turistică. Numai telescaunul va putea transporta în jur de 1000 de persoane pe oră, dar dimensiunea pârtiei va permite schiatul în condiţii optime pentru aproape 700 de persoane.

În următoarea perioadă, la Consiliul Judeţean Bacău, se vor organiza licitaţiile pentru realizarea etapelor din proiect. „Vrem ca până la primăvară să se deruleze licitaţiile şi aici includ şi eventualele contestaţii, care ar putea întârzia investiţia", a mai spus Benea.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite