Şeful Casei de Asigurări Bacău încasează lunar un „spor de vătămare“ de 2.222 de lei fiindcă lucrează în faţa calculatorului

Şeful Casei de Asigurări Bacău încasează lunar un „spor de vătămare“ de 2.222 de lei fiindcă lucrează în faţa calculatorului

Ion Marius Savin FOTO: Deşteptarea Bacău

Ion Marius Savin, directorul general al Casei Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bacău, încasează un spor de vătămare uriaş doar pentru că lucrează în faţa calculatorului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Marius Savin, directorul general al Casei Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bacău, este un manager de instituţie care consideră că viaţa sa este pusă în pericol în fiecare lună.

Acesta încasează, pe lângă salariul destul de mare, şi un spor neobişnuit.

Este vorba despre un spor de vătămare, în sumă de 2.222 de lei, pe care îl primeşte doar pentru că are în birou un calculator.

Suma echivalează cu veniturile pe care încasează doi angajaţi cu salariul minim pe economie.

Potrivit ziariştilor de la Ziarul de Bacău, de acest spor beneficiază şi ceilalţi angajaţi ai instituţiei, care primesc lunar între 600 şi 1.300 de lei, inclusiv şoferul instituţiei, în funcţie de salariul fiecăruia.

Potrivit reprezentanţilor CJAS Bacău, sporul a fost acordat pentru a compensa scăderile înregistrate de salariaţi prin noua lege a salarizării, în condiţiile în care guvernanţii susţin că nici un funcţionar public nu a înregistrat scăderi de salarii.

„Aceste sporuri sunt trecute în Legea salarizării. Documentaţia pentru acordarea sporului de condiţii vătămătoare se întocmeşte de către un expert în medicina muncii şi se aprobă ulterior de alte instituţii. Toţi angajaţii caselor beneficiază de 15 la sută spor direct şi 15 la sută spor pentru activitatea la calculator”, potrivit lui Dan Stoica, purtător de cuvânt al CJAS.

Conform veniturilor declarate pe site-ul CJAS Bacău, directorul Ion Marius Savin primeşte un salariu brut lunar de 14.816 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările