Şef la Primărie şi patron de firmă. Inspectorii de integritate au descoperit incompatibilitatea unui edil din Oneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un şef de serviciu din cadrul Primăriei Oneşti, Bacău, a exercitat funcţia amintită timp de aproape doi ani simultan cu cea de administrator la o societate comercială. Acum riscă să nu mai poată ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Robert Ionuţ Chiriac, şef serviciu în cadrul Serviciului Juridic şi Autoritate Tutelară din cadrul Primăriei Oneşti, judeţul Bacău, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 aprilie 2019 – 12 martie 2021, întrucât a deţinut şi a exercitat simultan atât funcţia publică de şef serviciu în cadrul Serviciului Juridic şi Autoritate Tutelară al Direcţiei Administraţiei Publice din cadrul Primăriei, cât şi funcţia de administrator în cadrul unei societăţi comerciale. 

Potrivit articolului 94, alineatul (2), litera c) şi alineatul (4) din Legea nr. 161/2003, „ (2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: c) în cadrul […] societăţilor reglementate de Legea 31/1990.

, […] din sectorul public”; […]; (4) Funcţionarii publici nu pot fi mandatari ai unor persoane în ceea ce priveşte efectuarea unor acte în legătură cu funcţia publică pe care o exercită.”

Persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Fost consilier local, acuzat de ANI că a aprobat o hotărâre pentru spaţiul unde funcţiona firma sa

Primăriţa din Crăcăoani şi-a angajat fiul city-manager. Ea a dat în judecată Agenţia Naţională de Integritate

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite