Şase persoane, acuzate de comercializarea unor droguri, au fost arestate în urma unor percheziţii făcute în Bacău şi Iaşi de poliţişti şi DIICOT

Şase persoane,
acuzate de comercializarea unor droguri, au fost arestate în urma unor
percheziţii făcute în Bacău şi Iaşi de poliţişti şi DIICOT

Şase persoane au fost reţinute în urma descinderilor făcute de poliţişti în 11 locaţii din Bacău şi Iaşi

Poliţiştii băcăuani din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au surprins, pe 2 decembrie, în flagrant delict, doi bărbaţi, de 22 şi 30 de ani, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 100 de grame de produse vegetale, susceptibile a avea efecte psihoactive.

Anchetatorii au găsit în urma percheziţiilor dispozitive electronice de mărunţit şi cântărire, substanţe vegetale mărunţite şi ţigarete confecţionate artizanal. Asupra celor şase persoane, acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat şi comercializarea unor substanţe psihoactive s-au găsit 700 de euro şi peste 30.000 de lei.  6 persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu produse vegetale susceptibile a avea efecte psihoactive au fost reţinute şi aduse la Tribunalul Bacău, care a decis joi, 3 decembrie, arestarea lor pentru 30 de zile. Pentru documentarea activităţii infracţionale a persoanelor implicate, au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare, în municipiile Bacău şi Iaşi. „În urma percheziţiilor au fost ridicaţi 30.255 de lei, 700 de euro, dispozitive de mărunţit şi cântărire electronice, substanţe vegetale mărunţite şi ţigarete confecţionate artizanal. Din cercetări a rezultat că persoanele în cauză ar fi procurat, transport, porţionat, ambalat şi comercializat ilegal produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Poliţiştii au pus în executare 9 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri. Faţă de şase persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, din judeţele Bacău şi Iaşi, s-a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni interzise cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. La data de 3 noiembrie a.c., cei în cauză au fost prezentaţi magistraţilor Tribunalului Bacău, care au dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile. La activităţi au participat şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, precum şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă“, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: