Şanse sporite de integrare pentru copiii dezavantajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău participă împreună cu două organizaţii non-guvernamentale la proiectul „Copilule, oriunde ai fi, ai drepturi“.

Proiectul urmăreşte creşterea şi îmbunătăţirea gradului de informare a populaţiei cu privire la drepturile copilului şi promovarea acestora şi a fost lansat în municipiul Bacău la sfârşitul săptămânii trecute .


Organizaţiile partenere sunt asociaţiile „EquiLibre“ şi „Hrăniţi Copiii“, iar în afară de Bacău, în proiectul  „Copilule, oriunde ai fi, ai drepturi“ mai sunt prinse alte patru localităţi din judeţ: Plopana, Odobeşti, Răchitoasa şi Coloneşti.


Până-n luna decembrie a acestui an, în fiecare dintre aceste localităţi, specialiştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău vor forma câte 16 persoane (funcţionari publici, profesori, medici, poliţişti, voluntari) în domeniul drepturilor copilului.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău se angajează prin acţiuni de acest fel să-şi continue misiunea de promovare a respectării drepturilor tuturor copiilor începută în septembrie 1993“, a declarat Alina Iftode, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău. Acest proiect este finanţat de Organizaţia Internaţională a Francofoniei Paris, care a alocat 25.000 de euro şi se derulează concomitent şi în judeţele Iaşi, Vrancea şi Vaslui.


Băcăuanii consideră că astfel de iniţiative sunt benefice. „Este bine să avem mai mulţi specialişti care să ştie să lucreze cu copii cu probleme, pentru că astfel se poate rezolva situaţia acestora“, consideră Angelica Tutunaru, cadru didactic.


De-a lungul anilor, Protecţia Copilului din Bacău a reuşit să atragă numeroşi parteneri din rândul organizaţiilor neguvernamentale. Asociaţia Betania, „Salvaţi copiii“ şi Fundaţia de Sprijin Comunitar se numără printre organizaţiile care s-au implicat în ultimii ani în rezolvarea problemelor sociale.

Efectele proiectului


Pe lângă formarea specialiştilor, autorităţile implicate vor organiza campanii de informare pe tema drepturilor copiilor, iar pe 10 decembrie se va desfăşura în judeţul Vrancea seminarul final. „Specialiştii formaţi vor contribui la o mai bună comunicare cu instituţia noastră şi la rezolvarea rapidă a cazurilor de copii aflaţi în situaţii dificile, deoarece vor cunoaşte mai bine modul de lucru cu minorii, precum şi cadrul legal în care ne desfăşurăm activitatea“, a precizat Alina Iftode.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite