50 de comune din judeţul Bacău vor avea finanţare pentru modernizarea drumurilor. Zilele acestea au fost semnate 17 contracte

50 de comune din judeţul Bacău vor avea
finanţare pentru modernizarea drumurilor. Zilele acestea au fost semnate 17
contracte

Mai bine de jumătate din comunele judeţului Bacău vor avea drumurile modernizate graţie contractelor de finanţare semnate în această vară FOTO Mircea Merticariu

La sfârşitul săptămânii trecute au fost semnate în judeţul Bacău contractele de finanţare pentru încă 5 proiecte de infrastructură rutieră. Localităţile care vor avea drumurile asfaltate şi modernizate sunt Bereşti Tazlău, Mărgineni, Solonţ, Strugari şi Zemeş.  În urmă cu aproape două săptămâni au mai fost semnate încă 12 proiecte.

Cu bani de la Guvern dar şi de la Consiliul Judeţean Bacău vor fi făcute drumurile din Coloneşti, Găiceana, Motoşeni, Orbeni, Podu Turcului, Săuceşti, Valea Seacă, Ştefan cel Mare, Ungureni, Tamaşi, Mănăstirea Caşin, Măgireşti, Bereşti Tazlău, Mărgineni, Solonţ, Strugari şi Zemeş. 

Valoarea totală a contractelor de investiţii semnate până în acest moment este de 84 912 990 de lei, din care suma alocată de la bugetul de stat în 2014 este de 3 711 000 lei. 
   „Până la sfârşitul lunii august 2014, în judeţul Bacău se vor semna încă 33 de contracte de finanţare pentru proiecte legate de infrastructură rutieră. Acestea sunt finanţate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi din bugetele locale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Programul stabileşte cadrul legal pentru implementarea unor proiecte de importanţă naţională, care susţin dezvoltarea regională prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, tehnico-edilitară şi socio-educativă. În judeţul Bacău, proiectele noi finanţate în cadrul acestui program se referă la infrastructura rutieră, respectiv modernizare/reabilitare de drumuri comunale, judeţene şi de interes local“, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Bacău. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: