Zeci de cadre didactice şi-au pierdut funcţia de conducere. Unsprezece pentru management defectuos

Zeci de cadre didactice şi-au pierdut funcţia de conducere. Unsprezece pentru management defectuos

Mai multe cadre didactice şi-au pierdut funcţia FOTO arhivă

Reprezentanţii Inspectoratului Şoclar Judeţean anunţă că începând cu 1 septembrie 2013 în unele unităţi şcolare din judeţul Arad s-au produs modificări în echipa managerială.

Ştiri pe aceeaşi temă

„După cum se ştie, pentru anul şcolar  2012 – 2013, toţi directorii sau directorii adjuncţi au fost detaşaţi în funcţie prin delegaţie, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de 31 august 2013. Prin urmare, conform prevederilor Art.9 din Anexa 1 a OMECTS nr.3753/2011 privind aprobarea unor măsuri tranzitorii în sistemul naţional de învăţământ, modificat şi completat prin OMECTS nr.5552/2011,  s-a analizat în Consiliul de Administraţie al ISJ Arad situaţia detaşării în funcţia de director sau director adjunct în fiecare unitate şcolară, pentru anul şcolar 2013 - 2014. S-a prelungit detaşarea a 169 cadre didactice pentru funcţia de director sau director adjunct. Menţionăm că în şase unităţi şcolare nu va mai exista funcţia de director adjunct, întrucât nu îndeplinesc condiţiile, adică nu au numărul de clase necesar”, a declarat Claudius Mladin, Inspector şcolar general.

De asemenea, acesta mai afirmă că pentru 22 cadre didactice s-a propus şi s-a aprobat în Consiliul de Administraţie al ISJ încetarea detaşării în funcţia de director sau director adjunct pentru următoarele motive: 3 cadre didactice pentru îndeplinirea condiţiilor de pensionare; 1 cadru didactic s-a retras din învăţământ; 4 cadre didactice şi-au dat acordul de detaşare pe altă funcţie (din director în director adjunct sau invers); 3 cadre didactice şi-au retras acordul de detaşare în funcţie managerial şi 11 cadre didactice – pentru management defectuos în decursul anului şcolar precedent.

„În perioada 2-5 septembrie conducerea ISJ Arad, inspectorii şcolari pentru implementarea descentralizării instituţionale şi inspectorii şcolari teritoriali desfăşoară procedurile de instalare a directorilor nou – numiţi. Directorii sau directorii adjuncţi care au fost validaţi de CA al ISJ pentru prelungirea detaşării îşi vor ridica deciziile de la inspectorii şcolari pentru implementarea descentralizării instituţionale, conform programului postat pe Forum-ul ISJ”, a mai declarat Mladin.

 

Vă mai recomandăm: Şcoala începe cu revolte la Arad

De la 1 septembrie vor fi schimbaţi directori de şcoli

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: