Voluntarii de la Rotaract Club Arad au renovat secţia NPI a Spitalului Clinic Judeţean Arad

Voluntarii de la Rotaract Club Arad au renovat secţia NPI a Spitalului Clinic Judeţean Arad

Aşa arată acum secţia FOTO Bogdan Iancu

Voluntarii de la Rotaract Club Arad au demarat un proiect prin care au reuşit să renoveze secţia NPI din cadrul Spitalului Judeţean Arad. Investiţia a fost în valoare de peste 10.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceasta a cuprins: zugrăvirea pereţilor cu vopsea special destinată spitalelor, recondiţionarea uşilor din lemn, montarea de tarchett, crearea unui salon capitonat, montarea de geamuri termopan şi pictarea manuală a pereţilor cu diverse forme origami, pentru a stimula activitatea cerebrală.

În trecut, spaţiul în care secţia NPI îşi desfasoară la ora actuală activitatea, a fost o farmacie. Condiţiile precare de spitalizare a minorilor cu diverse probleme neuro-psihologice au fost vizibil îmbunătăţite în urma lucrărilor de reamenajare.

„O serie de evenimente au fost organizate de Rotaract Club Arad, pentru ca acest proiect să fie posibil. Primul a fost „Seara Muzicii Live”, din mai 2015, o seara caritabilă. A urmat „Cursa Răţuştelor pe Mureş 2015” în care s-au implicat toţi arădenii, prin achizitionarea de răţuşte eliberate pe Mureş, a cărui sustinător principal a fost Atrium Mall Arad. Ca urmare a notorietăţii proiectului şi pentru că lucrurile de amploare se realizează doar împreună, ni s-au alăturat mulţi susţinători”, a declarat Ariana Varga, preşedinte Rotaract Club Arad.

Aceasta mai spune că: „Anul acesta, de Valentine’s Day, Aradul a arătat dragoste copiilor, şi prin Rotaract Club Arad a demonstrat că împreună putem fi schimbarea pe care dorim să o vedem în lume”.

Clubul Rotaract Arad este un club de caritate activ din anul 2006.

„Dacă există voinţă şi suflet, se pot face multe lucruri frumoase. Vă multumesc tuturor, oameni cu suflet mare, pentru sprinjinul financiar deosebit şi pentru lucrările de  modernizare a acestei secţii. Avem nevoie cu toţii de un spital cu nivel înalt de dotare, care să asigure furnizarea serviciilor medicale cu grad mare de complexitate. Consiliul Judeţean Arad a preluat spitalele când nimeni nu şi le dorea. Aveau datorii de 27,3 milioane de lei. CJA a investit în ultimii 5 ani peste 12 milioane de euro în infrastructură şi aparatură medicală. Sigur că nu e suma pe care ne-am fi dorit-o, ştim că nevoile sunt mai mari. Mă refer aici şi la investiţiile pe care ni le dorim şi le vom face la secţiile de Pediatrie 1 şi 2 şi nu doar atât. Ştiu că sunt mulţi părinţi care reclamă condiţiile precare ale acestor secţii. Credeţi-mă, ştiu că aşa este, însă lucrurile vor fi schimbate. De aceea orice susţinere financiară este cât se poate de binevenită şi nu pot decât să vă multumesc, vouă şi tuturor celor care au contribuit umanitar şi financiar”, a declarat Adrian Ţolea, preşedinte Consiliul Judeţean Arad.

 

Vă mai recomandăm: FOTO VIDEO  Un doctor din Slatina a renovat din banii lui o magazie abandonată a spitalului şi a transformat-o în două saloane de lux

Secţia de oncologie de la Spitalul Clinic de Copii Braşov are nevoie urgent de renovare şi modernizare

Salon al secţiei FOTO Bobdan Iancu

Imagini din aceeasi galerie
  • Salon al secţiei FOTO Bobdan Iancu
  • Salonul este unul curat şi cu pereţii pictaţi FOTO Bobdan Iancu
  • Cei care au făcut posibilă această renovare FOTO Bobdan Iancu
  • Directoarea spitalului alături de preşedintele CJA FOTO Bobdan Iancu
  • Salonul este unul modern FOTO Bobdan Iancu
  • Spaţiul a fost renovat FOTO Bobdan Iancu
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările