Voluntarii din Italia şi Spania au construit un nou loc de joacă în Arad

Voluntarii din Italia şi Spania au construit un nou loc de joacă în Arad

Locul de joacă a fost amenjat în curtea şcolii

Un nou loc de jocă a apaărut în municipiul Arad. Mai exact printr-o acţiune de voluntariat s-a amenajat locul de joacă din curtea Şcolii Gimnaziale „Iosif Moldovan”, situată în Arad, Strada Conduraşilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea face parte din „Youth for Life, Partners for Education”, un proiect al Asociaţiei Sirina, care îşi propune să dezvolte activităţi de voluntariat cu tineri şi copii din Şcoala Gimnazială „Iosif Moldovan“ Arad. 

„Prin această activitate de voluntariat, curtea şcolii a fost amenajată astfel încât elevii să beneficieze de o zonă verde în care să se poată juca şi relaxa. Acest demers a fost realizat la iniţiativa voluntarilor străini ai Asociaţiei Sirinia pentru petrecerea timpului liber sau desfăşurarea unor activităşi recreative împreună cu elevii şcolii. Parte din obiecte au fost realizate din materiale reciclabile. La activitate au participat voluntarii străini din Italia şi Spania, membrii asociaţiei, cadre didactice şi elevii ai şcolii”, au declarat reprezentanţii Asociaţiei Sirinia.

Proiectul se încadrează într-o acţiune-cheie, mobilitatea tinerilor, finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +. Scopul proiectului “Youth for Life, Patrners for Education” este de a asigura acces la programe de educaţie nonformală şi a oferi o alternativă de a petrece timpul liber pentru tinerii şi copiii din Şcoala Gimnazială “Iosif Moldovan“ Arad.


Prin implementarea acestui proiect se urmăreşte dezvoltarea de activităţi educaţionale adaptate la nevoile reale şi personale ale copiilor şi tinerilor din şcoală, programe care vor fi implementate de către voluntarii străini. Astfel, pe parcursul celor opt luni copiii şi tinerii vor participa la ateliere de creaţie, de învăţare a limbilor străine, de educaţie, de igienă, de sănătate şi dezvoltare personală. Un alt set de activităţi presupune realizarea de activităţi ecologice, jurnalistice, interviuri cu oameni din comunitate, promovarea comunităţii prin realizarea unui ziar local, teatru civic şi altele.

Reprezentanţii Asociaţiei mai spun că toate aceste acţiuni sunt menite să ofere experienţă de muncă tinerilor şi copiilor, să îşi dezvolte abilităţi sociale, de comunicare, de planificare precum şi lucrul în echipă.

 

Vă mai recomandăm: Asociaţia Sirina oferă tinerilor din Şcoala Gimnazială  „Iosif Moldovan“ o nouă alternativă de a petrece timpul liber

Şase trasee ecoturistice create şi marcate de voluntari în zona Fundata şi Moieciu de Sus

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările