VIDEO UPDATE Poliţişti de la rutieră vor fi propuşi pentru arestare preventivă

VIDEO UPDATE Poliţişti de la rutieră vor fi propuşi pentru arestare preventivă

Poliţiştii audiaţi au fost chemaţi la Parchet, după ce au fost prinşi în flagrant

Oamenii legii au fost monitorizaţi, după ce au fost reclamaţi de mai multe ori. Cei 11 au acţionat pe Valea Mureşului aproape un an de zile, iar astăzi vor fi propuşi pentru 29 de zile de arest.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ora 08.00

În această dimineaţă, cei zece poliţişti de la rutieră împreună cu angajata de la drumuri vor fi aduşi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Ora 19.00

Zece poliţişti din judeţul Arad, de pe Valea Mureşului şi o angajată de la Administraţia Drumurilor Naţionale au fost audiaţi ieri la parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, pentru infracţiunea de luare de mită. Toţi cei 11 au fost chemaţi la Parchet după ce pe numele lor au fost adunate mai multe probe.
Potrivit procurorilor, din iarna 2009 până în primăvara lui 2010, mai mulţi arădeni au reclamat faptul că poliţiştii de pe Valea Mureşului primesc mită. În urma unui flagrant oamenii legii au reuşit să adune probe împotriva inculpaţilor.

Riscă închisoare

„Din luna mai 2010 am început monitorizarea lor şi am reuşit să-i prindem în flagrant. Am întocmit mai apoi rechizitoriul, iar acum îi audiem”, a declarat Lucian Dolcu, procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.


Doi dintre poliţiştii acuzaţi de mită sunt din Vladimirescu, doi din Lipova, doi din Petriş, unul din Bârzava, iar trei dintre ei sunt angajaţi la IPJ Arad.
„Cazul este în atenţia noastră încă din luna mai 2010. Toţi 11 au fost supravegheaţi în toate aceste luni, perioadă în care s-au adunat mai multe dovezi”, a declarat în exclusivitate pentru Adevărul, Nicolae Bătrân, comisarul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.
Suspecţii au acţionat de multe ori şi în grup organizat, iar pe filmarea surprinsă în urma flagrantului, unul dintre poliţişti recunoaşte că riscă să ajungă la închisoare pentru fapta sa.

Se mulţumeau cu puţin

Mita pe care o cereau poliţiştii în schimbul unor favoruri în trafic nu depăşea 100 de euro. La flagrantul în urma căruia au fost prinşi, poliţiştii au primit între 50 şi 100 de euro. „Acţionau în echipaje mixte formate din poliţişti şi reprezentanţi de la drumuri, pe şosele de pe Valea Mureşului. Nu cereau sume mari de bani, cel mult 100 de euro, cât au primit în momentul flagrantului. Ancheta continuă pentru a afla cu certitudine de câte ori au cerut aceste sume şi de la ce persoane, în afară de cele care au reclamat mita”, a adăugat Lucian Dolcu.

Poliţiştii şi angajata de la drumuri vor fi propuşi pentru 29 de zile de arest preventiv

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările