VIDEO Bombă de aviaţie de 50 de kilograme, transportată pe bicicletă de un arădean. Imagini de la detonarea controlată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un biciclist din judeţul Arad a fost filmat transportând pe portbagajul de la bicicletă o bombă de aviaţie cu o greutate de 50 de kg. Ulterior, bomba a fost găsită abandonată pe marginea drumului şi distrusă controlat.

Un bărbat care circula cu bicicleta pe un drum din apropierea localităţii arădene Frumuşeni a fost filmat luni în timp ce transporta pe bicicletă o bombă de aviaţie din Al Doilea Război Mondial. Potrivit specialiştilor ISU citaţi de aradon.ro, bomba găsită abandonată pe marginea drumului la intrarea în Frumuşeni avea o greutate de 50 de kg.

„Luni, 26 august, în jurul orei 18.45, în urma unui apel la 112, echipajul pirotehnic al ISU ARAD s-a deplasat în zona localităţii Frumuşeni, pe drumul judeţean ce face legătura între Arad şi Frumuseni. La faţa locului a fost găsită o bombă de aviaţie, exploziv-brizanta de 50 kg, muniţia fiind abandonată de o persoană necunoscută. În urma cercetării efectuate asupra muniţiei s-a decis: muniţia va rămâne până marţi în acel loc, un echipaj de poliţie asigurând paza. Echipele pirotehnice nu execută distrugeri pe timp de noapte. Pregătirile pentru distrugere durează un anumit timp şi nu ar fi putut fi făcute până la lăsarea întunericului. Muniţia se va distruge marţi. Se vor executa mai multe operaţiuni specifice pentru a se putea muta bomba la o distanţă de siguranţă faţă de localitate şi căile de comunicaţii. În prezent bomba este la aproximativ 5 metri de drum”, au transmis reprezentanţii ISU, citaţi de aradon.ro, în cursul zilei de luni.

Imagine indisponibilă

Marţi dimineaţa, bomba, care a rămas peste noapte, sub paza Poliţiei în locul în care a fost găsită, a fost distrusă printr-o explozie controlată. Imaginile care au surprins explozia bombei arată că dacă aceasta ar fi explodat într-o zonă populată ar fi produs un adevărat dezastru.  

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite