Un bărbat din Arad a înşelat mai multe femei cu mii de euro, printr-o metodă inedită

Un bărbat din Arad a înşelat mai multe femei cu mii de euro, printr-o metodă inedită

Mihai Moacă a fost reţinut 24 de ore şi în 2010. FOTO: Arhivă

Un arădean este suspectat că aborda femei pe internet, pe reţelele de socializare, le cerea întâlniri, apoi le lua diverse sume de bani. Escrocul se prezenta drept om de afaceri sau angajat al unor ambasade, „mimând” o situaţie materială foarte bună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Om de afaceri, pilot, militar sau angajat al Ambasadei Statelor Unite sau Israelului, acestea erau „rolurile” pe care arădeanul le juca pentru a „agăţa” pe reţelele de socializare. Indiferent de personaj, o trăsătură era neschimbată: bogăţia. Suspectul mergea cu victimele la restaurante de lux din Bucureşti şi susţinea că este proprietarul unei vile, tot de lux, în zona Kiseleff. Pentru a se convinge, chipurile, că femeile cu care se întâlnea nu acceptă relaţia doar pentru banii săi, le cerea să aducă 1.000 de euro într-un plic. Până acum există trei plângeri împotriva suspectului, însă poliţiştii se aşteaptă să apară mai multe cazuri.
 
Poliţiştii spun că bărbatul se prezenta ca angajat la Ambasadei Statelor Unite sau Israelului şi le asigura pe femei ca are o situaţie materială foarte bună. „Individul a fost prins în flagrant, în timp ce încerca să înşele o femeie. Mai exact, urma ca aceasta să depună, într-un plic, o sumă de bani care urma, mai apoi, să fie trimisă la adresa acesteia de domiciliu împreună cu o altă sumă de bani a individului respectiv. Dar se pare că nu au ajuns în cutia poştală în care trebuiau să ajungă de fapt, ci în buzunarul individului", a explicat Emilia Mihai, purtator de cuvânt Poliţia Capitalei, pentru Digi24.
 
Suspectul, Mihai Moacă, a mai fost în vizorul poliţiştilor şi în trecut, fiind cercetat, la Arad, pentru o „schemă” asemănătoare. Acum în vârstă de 51 de ani, suspectul a fost escrocat în acest fel mai multe femei din vestul ţării.
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: