Victimele Holocaustului vor fi comemorate la Arad

Victimele Holocaustului vor fi comemorate la Arad

Peste 6 milioane de evrei au murit în urma Holocaustului

Mai multe instituţii arădene sunt implicate în organizarea unui eveniment privind comemorarea victimelor Holocaustului. Evenimentul va avea loc miercuri cu începere de la ora 12.

Ştiri pe aceeaşi temă

Complexul Muzeal Arad şi Complexul Universitar de studii Multiculturale şi Patrimoniale prin Centrul de Studii Iudaice „Academician Nicolae Cajal” din Arad, Comunitatea Evreilor din Arad, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”, Liceul Teoretic „Jozef Gregor Tajovsky” Nădlac, organizează comemorarea Zilei Holocaustului.

Evenimentul va avea loc la expoziţia de istorie a Complexului Muzeal Arad/Palatul Cultural (Piaţa George Enescu 1), intrarea dinspre Parcul Copiilor.

Comemorarea este organizată într-un larg parteneriat pentru a pune la îndemâna tinerilor – în special – dar şi a societăţii arădene informaţii clare, pertinente, obiective, care să ducă la o justă percepere a evenimentelor comemorate.

În cadrul programului vor vorbi despre importanţa evenimentului: Adelina Stoenescu S, Complexul Muzeal Arad, Ioan Stelean Boia, Centrul de Studii Iudaice „Academician Nicolae Cajal” din Arad, Ionel Schlesinger, Comunitatea Evreilor din Arad, Marius Ioan Grec, Complexul Universitar de studii Multiculturale şi Patrimoniale.

27 ianuarie este data la care, în 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare, de la Auschwitz-Birkenau, astăzi în Polonia, a fost eliberat de armata sovietică.

„Dorim să ne amintim de cei peste şase milioane de evrei, care au fost ucişi în timpul războiului în lagărele de exterminare, doar pentru faptul că erau evrei. Important este faptul ca aceste lucruri să fie cunoscute pentru a preveni posibile situaţii similare”, a declarat prof. univ. dr. Marius Ioan Grec, director al Centrului de Studii Iudaice „Academician Nicolae Cajal” din Arad, coordonatorul evenimentului.

Vă mai recomandăm: Ce a însemnat Holocaustul pentru România. 380.000 de evrei au fost ucişi. În Constanţa, urmaşii lui David au fost deportaţi în lagăre de muncă

„Pământule, nu ascunde sângele meu!” Comemorarea unei zile tragice pentru evreii din Huedin

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările