Vama Nădlac este blocată din cauza minivacanţei de 1 Mai

Vama Nădlac este blocată din cauza minivacanţei de 1 Mai

Se trece greu în Ungaria. Foto arhivă adevarul.ro

Vama Nădlac este aproape blocată, din pricina vacanţei de 1 Mai. La acest lucru se adaugă şi interdicţia pusă de autorităţile maghiare camioanelor de mare tonaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai mulţi români au ales să îşi petreacă această zi în Ungaria, motiv pentru care Vama Nădlac a fost din nou blocată. În plus, decizia autorităţilor maghiare de a interzice camioanelor de peste 7,5 tone accestul în ţara vecină a făcut ca drumul de la ieşirea din România, pe autostradă, să fie greu de parcurs.

Astfel, cozi de peste cinci kilometri s-au format pe autostrada Nădlac-Arad, în cursul zilei de luni. 

Autorităţile române spun că se fac eforturi pentru ca timpii de aşteptare din vamă să fie reduşi.
„Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea va menţine toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ care au fost asigurate si cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Reamintim că, începând cu data de 07.04.2017, atât Poliţia de Frontieră Română, cât şi autorităţile de frontieră ale statelor vecine din Ungaria, efectuează verificări sistematice la intrarea şi ieşirea de pe teritoriul statelor membre UE, ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen. Aceste verificări sistematice ce constau în verificarea documentelor de călătorie şi consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulaţie în temeiul dreptului UE”, spune Mihaela Leş, Purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Pentru fluidizarea traficului, reprezentanţii Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră spun că a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.
 

Vă mai recomandăm: Gorjean reţinut în Vama Nădlac pentru infracţiuni comise în Italia

Coloană de camioane în vama Nădlac II. Trei ore se stă la coadă deoarece  autorităţile ungare fac verificări amănunţite

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările