Valentine’s Day sărbătorit în ritmuri de vals în spatele măștilor de carnaval

Valentine’s Day sărbătorit în ritmuri de vals în spatele măștilor de carnaval

Îndrăgostiţii şi-au etalat talentul la vals pe acordurile Filarmonicii arădene

Duminică seara, cu prilejul Zilei Îndrăgostiţilor, Aradul a îmbrăcat haine de carnaval la Palatul Cultural. Părinţi, bunici, copii, îndrăgostiţi sau pur şi simplu melomani, arădenii şi-au făcut simţită prezenţa la concertul carnaval.

Înviorată de spiritul iubirii dar şi de cel al carnavalului, Filarmonica din Arad şi-a propus, pentru seara Zilei Îndrăgostiţilor, să ofere publicului arădean o alternativă accesibilă şi mai fastuoasă decât ofertele pe care le-au pus la bătaie restaurantele din oraşul de pe Mureş.

Pentru a măsura pulsul iubirii, seara de concert şi carnaval l-a adus alături de Orchestra Filarmonicii pe maestrul Petru Sbârcea, împreună cu soprana de origine armeană Anna Ryan şi baritonul clujean Adrian Mărcan.

„Ne-am dorit ca evenimentul să fie cel mai aşteptat concert al lunii februarie, iar publicul să fie la fel de receptiv ca la ediţia precedentă, astfel încât atmosfera de carnaval să se regăsească şi în sală, nu doar pe scenă”, a spus, pentru Adevărul de Seară Arad, Rodica Tălmaciu, directoarea instituţiei muzicale arădene.

Cu gândul la bărcile gondolierilor veneţieni

Accesul la spectacol a fost „interzis celor care nu sunt îndrăgostiţi”, iar măştile şi dansul au reprezentat componentele esenţiale ale concertului carnaval. Dovadă a făcut-o şi Orchestra Filarmonicii alături de maestrul Sbârcea, care au stârnit ropote de aplauze în momentul în care şi-au făcut simţită prezenţa pe scenă în spatele măştilor. Prezenţi la spectacol într-un număr cât mai mare, arădenii au avut parte în programul de concert de galopuri, polci, valsuri şi numere de operetă imperială.

„Nu am fost niciodată un fan înrăit al lui Strauss, dar văzându-l pe maestrul Sbârcea vorbind despre el şi ascultându-i muzica mai pe îndelete, consider că am ieşit mai câştigat astăzi”, a spus la plecare arădeanul Cristian Cirimpei.

Concert- carnaval plin de muzică şi culoare

După ce s-au delectat cu polcile, valsurile şi galopurile, melomanii, copiii, părinţii, bunicii şi îndrăgostiţii au avut parte de o supriză „valsantă”, la ieşirea din sala de concert. Printre baloane şi confetti, cei prezenţi şi-au etalat talentul într-ale valsului printre zecile de blitzuri ale aparatelor de fotografiat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: