Ungaria este afectată de căderi masive de zăpadă. MAE atenţionează cetăţenii români care au planificate călătorii în ţara vecină

Ungaria este afectată de căderi masive de zăpadă. MAE atenţionează cetăţenii români care au planificate călătorii în ţara vecină

Ungaria este sub troiene  FOTO arhivă Adevărul

Ministerul Afacerilor Externe a remis o atenţionare de călătorie pentru cetăţenii români care au planificate călătorii în Ungaria în acest început de săptămână.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectura Arad este în stare de alertă.

„Conform atenţionării MAE, reluată astăzi şi de Primul Ministru Victor Ponta, Ungaria este afectată din nou de căderi masive de zăpadă existând posibilitatea unor blocaje pe autostrăzile şi drumurile din sudul, centrul şi vestul ţării. Având în vedere această situaţie, recomandarea către şoferi este ca aceştia să se informeze înainte de călătorie privind condiţiile meteo şi să-şi echipeze autoturismele corespunzător sezonului de iarnă. De asemenea, recomandările sunt valabile şi pentru călătoriile interne având în vedere că se aşteaptă ninsori abundente şi în ţara noastră, partea de est a judeţului Arad fiind în apropierea unei zone ce va intra în această noapte sub incidenţa codului galben de viscol. Instituţiile din judeţul Arad cu atribuţii în activitatea de deszăpezire sunt pregătite pentru a face faţă acestui – sperăm - ultim val de ninsori din această iarnă”, spune Prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac.

Informaţii despre condiţiile meteo din Ungaria pot fi consultate pe siteul Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro. Informaţii despre alertele meteo din ţara noastră sunt disponibile pe siteul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, vremea.meteoromania.ro.

Atenţionarea de călătorie a MAE pentru Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe atrage atenţia cetăţenilor români care doresc să călătorească luni, 25 martie 2013, în Ungaria, cu privire la condiţiile meteorologice care ar putea afecta unele regiuni ale acestui stat.
Astfel, Serviciul Naţional de Meteorologie din Ungaria a emis următoarele atenţionări, valabile pentru ziua de luni, 25 martie 2013, până la ora 24.00:

• cod portocaliu de ninsoare şi viscol puternic cu posibilitatea troienirii zăpezii, pentru două judeţe situate în sud-vestul Ungariei, Tolna şi Baranya,
• cod galben de viscol slab pentru judeţele: Jasz- Nagykun-Szolnok, Pest şi Bacs-Kiskun,
• cod galben de ninsoare şi viscol slab pentru judeţele Fejer, Somogy, Zala, Vas, Veszprem.

În zonele cu ninsoare, stratul nou de zăpadă care se poate depune, în decurs de 24 de ore, va fi  de 10 cm.
Informaţii suplimentare referitoare la starea vremii din Ungaria se pot obţine pe site-ul Serviciului Naţional de Meteorologie din Ungaria: www.met.hu, iar informaţii referitoare la starea drumurilor din Ungaria, pe site-ul: www.utinform.hu.


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările