Un preşedinte de Consiliu Judeţean cere sprijinul conducerii ţării cu privire la rateurile ENEL după furtună

Un preşedinte de Consiliu Judeţean cere sprijinul conducerii ţării cu privire la rateurile ENEL după furtună

Mai mulţi stâlpi au fost rupţi de furtună FOTO Adevărul

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a transmis, joi, câte o scrisoare Preşedintelui Klaus Iohannis, în calitate de preşedinte al CSAT, respectiv Primului- Ministru Mihai Tudose.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Prin această scrisoare se solicită luarea unor măsuri pentru eficientizarea acţiunilor în cazul unor calamităţi, aşa cum a fost furtuna care s-a abătut duminică, 17 septembrie 2017, asupra judeţului Arad şi punerea în discuţie a acestora în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

„M-am adresat astăzi (n.r. ieri) cu câte o scrisoare Preşedintelui Klaus Iohannis şi Premierului Mihai Tudose, cu solicitarea să fie pusă în discuţie de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării strategia şi modalitatea de acţiune a fiecărui furnizor privat care gestionează servicii de utilitate publică, în cazul unor calamităţi! Printr-o organizare mai bună şi printr-o planificare unitară, se pot evita deficienţe de genul celor cu care ne-am confruntat în aceste zile, când reprezentanţii ENEL au fost depăşiţi de situaţie. Sunt rateuri care afectează siguranţa populaţiei, activitatea instituţiilor publice şi implicit siguranţa naţională. Constatăm că instituţiile publice au un plan de intervenţie eficient în caz de dezastre, în vreme ce populaţia suferă din cauza intervenţiilor întârziate ale unui furnizor privat de utilităţi care acţionează după o agendă proprie şi într-un ritm lent. Explicaţiile agenţilor economici  care invocă lipsa de personal nu justifică sincopele majore, care în cazul unor calamităţi pot avea consecinţe din cele mai grave. Este o situaţie care trebuie reglementată fiindcă ţine nu numai de respectul faţă de cetăţeni, ci şi de funcţionare a statului în ansamblul său. În judeţul Arad, la patru zile după furtuna de duminică, la această oră mai sunt 796 de gospodării în judeţ fără energie electrică!”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele CJ Arad.

 

Vă mai recomandăm: Mai multe şcoli şi grădiniţe rămase fără acoperişuri şi-au închis porţile

16 stâlpi de tensiune au fost rupţi de vijelie. Aproape 30 de localităţi au rămas fără curent

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările