Un cioban a fost ucis de un gărgăune în timp ce se afla pe câmp

Un cioban a fost ucis de un gărgăune în timp ce se afla pe câmp

Gărbăunele are un ac foarte veninos FOTO www.youtube.com

Un cioban din satul arădean Răpsig a murit în urma înţepăturii unui gărgăune (viespe mare). Acesta avea 52 de ani şi afla la stână, pe câmp, împreună cu un alt localnic, mai tânăr. Ambii au fost atacaţi, însă doar cel mai tânăr a supravieţuit şi este sub tratament.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ciobanul a murit în urma unui şoc anafilactic cauzat de înţepătura viespii, iar al doilea bărbat a fost dus la spitalul din Ineu în stare gravă.

Apropiaţii celor doi ciobani spun că aceştia nu erau alergici la veninul de viespe, pentru că nu a fost prima dată când au fost împunşi. 

În zona Ineu-Bocsig au fost raportate mai multe cazuri, în ultimele săptămâni. Doar la Spitalul Orăşenesc Ineu, în luna august, au fost internate 13 persoane atacate de viespi, care au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza reacţiilor alergice.

Gărgăunul este o viespe mare, de pădure, cu ac foarte veninos, care produce un puternic zgomot specific atunci când zboară.

Vă mai recomandăm: Ce faci dacă te înţeapă o viespe?

Atacul viespilor în Ceahlău. "Lupii albinelor" au devenit agresivi cu oamenii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările