Un căţel captiv pe o insulă din mijlocul Mureșului a pus Aradul pe jar

Un căţel captiv pe o insulă din mijlocul Mureșului a pus Aradul pe jar

Căţelul abandonat pe insulă a mobilizat zeci de oameni, dar nu se lasă capturat

De patru zile se chinuie salvatorii să-l ia pe căţel de pe insulă, însă animalul nu se lasă nicicum ademenit. Un căţel care locuieşte forţat pe o insulă din mijlocul Mureşului  de cel puţin patru zile, cel mai probabil abandonat de cineva, nu se lasă salvat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii arădeni au încercat timp de mai multe ore să îl ademenească pe patruped cu mâncare, după ce au coborât în rapel pe insulă, dar nu au reuşit să îl prindă sub nicio formă. „Am discutat inclusiv varianta de a chema ecarisajul pentru a-l anestezia, dar s-au supărat reprezentanţii ANIMED Arad”, a declarat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt al ISU Arad, care a adăugat că nu se ştie cum anume a ajuns animalul pe acea insulă sub podul Decebal.

Reprezentanţii asociaţiei ANIMED susţin că ei vor lupta pentru salvarea căţelului care se află izolat pe insulă de patru zile. „Încercăm să găsim o barcă, dar în prezent fiind iarnă, toate bărcile sunt dezasamblate. Oricum nu am abandonat lupta şi sperăm să intre în cuşca de captură pe care noi o lăsăm jos. E bine că deocamdată pare în formă”, a explicat Claudiu Iosim, preşedintele ANIMED.

Acesta spune că problema e că unii oameni îi aruncă mâncare. De aceea, căţelul nu mai e interesat de mâncarea din cuşca de captură şi acesta este şi motivul pentru care operaţiunea de salvare s-a întins.

Are casa asigurată
Poliţiştii comunitari arădeni sunt hotărâţi ca, după salvare, să îl adopte pe căţel. „Colegii noştri au stabilit că după ce căţelul va fi salvat de acolo, cei de la ANIMED îl castrează şi vaccinează şi mai apoi îl ducem la sediul nostru din Sânnnicolau Mic pentru pază”, a promis Eugenia Crainic, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare Arad.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările