Un bărbat suspectat de camătă, reţinut de poliţiştii din Arad. Au fost identificate cel puţin 29 de victime cărora suspectul le luase cărţile de identitate sau cardurile

Un bărbat suspectat de camătă, reţinut de poliţiştii din Arad. Au fost identificate cel puţin 29 de victime cărora suspectul le luase cărţile de
 identitate sau cardurile

FOTO Arhiva

Un bărbat suspectat de camătă, care a făcut cel puţin 29 de victime, a fost reţinuţi de către poliţişti. Începând din 2016 acesta a acordat împrumuturi unor persoane şi a perceput o dobândă lunară de 50 – 100 la sută şi, pentru a garanta împrumuturile, le cerea oamenilor cărţile de identitate sau cardurile de salariu.

”La data de 22 ianuarie a.c., poliţiştii oraşului Chişineu Criş, judeţul Arad, au efectuat o percheziţie, la domiciliul unui bărbat, de 36 de ani, din localitatea Vânători, bănuit de efectuarea unor operaţiuni financiare fără drept”, a anunţat, miercuri, Poliţia Română.

Din cercetări a reieşit că, începând din anul 2016, bărbatul ar fi dat mai multor persoane, cu titlu de împrumut, diferite sume de bani.

”Acesta ar fi perceput o dobândă lunară între 50% şi 100% din suma acordată. Pentru a garanta returnarea banilor, bărbatul ar fi solicitat celor împrumutaţi cărţi de identitate şi carduri bancare de salarii. În urma percheziţiei domiciliare, au fost găsite şi ridicate 17 carduri bancare, 6 cărţi de identitate şi alte înscrisuri, precum şi 15.600 de lei şi 70 de euro. Au fost identificate până în prezent 29 de persoane vătămate”, au mai precizat poliţiştii.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor Judecătoriei Chişineu-Criş, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de camătă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: