Un arădean și-a transformat pasiunea pentru sculptură într-o ocupație permanentă

Miniaturile din lemn presupun ore întregi de migală. Bărbatul își face machetele din resturi de lemn reciclate din cutii, chibrite ori alte rămășițe aruncate pe la colțurile alimentărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În tinereţe a lucrat ca tâmplar, iar copilăria lui nu a fost una tocmai fericită. Banii erau puţini, iar părinţii nu au reuşit de fiecare dată să-i cumpere jucăriile pe care el şi le dorea.

Pentru a se bucura de frumoşii ani ai copilăriei, Gheorghe Suciu a început să-şi confecţioneze propriile jucării din lemn. „Maşinuţe, tractoare, jucători de fotbal, toate le făceam din lemn”, spune Gheorghe.


În urmă cu trei ani de zile, la cererea nepoţelului său, bărbatul a decis să se reapuce de construit machete din lemn. Acum, Gheorghe are sute de lucrări de artizanat şi jucării. „Primele obiecte pe care le-am făcut a fost un balansoar pentru păpuşi, o canapea şi un pat de ţară, o mobilă de sufragerie, diferite fotolii, măsuţe, cuiere şi mobilier de bucătărie pe care nepoţelul meu le folosea atunci când se juca prin  casă”, povestește Gheorghe Suciu.Muncă migăloasă
Gheorghe recunoaște că pasiunea lui pentru machete este una migăloasă și că a început să lucrez cu un fierăstrău mic, un cuţit de bucătărie şi nişte hârtie abrazivă. “Am măsurat, am croit şi am tăiat materialul, am lipit cu aracet părţile componente, după care, lucrarea în intregime”, spune Gheorghe Suciu.

Ore întregi de muncă
Bărbatul lucrează atât ziua, cât şi noapte deoarece după fiecare lipire de componente ale obiectului trebuia să aştepte să se usuce.

Gheorghe Suciu construieşte machete miniaturale din lemn

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările