Turismul religios aduce tot mai mult profit satelor mici din judeţul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de credincioşi au început sărbătorile în pelerinaj, la mănăstiri
Sute de credincioşi au început sărbătorile în pelerinaj, la mănăstiri

Mii de credincioşi au trecut pragul celor mai cunoscute lăcaşe din cult din judeţul Arad, în perioada Sfintelor Paşti. Pe lângă localnici, au vent la mănăstiri şi pelerini din străinătate care păstrează acest obicei de ani buni.

Turismul monahal se dezvoltă tot mai mult în judeţul Arad, datorită credincioşilor care caută reîmprospătarea spirituală. În vreme ce pelerinii ajung să se calce în picioare pentru binecuvântarea călugărilor, sărbătorile sunt un bun prilej de profit pentru administratorii firmelor de turism, care au pregătit oferte pentru toate buzunarele.

„Turismul religios câştigă tot mai mult teren şi devine de sine stătător, cu beneficii atât pentru agenţii economici cât şi pentru pelerini, cu noi modalităţi de manifestare în care tinerii joacă un rol important. Şi la noi, au început să apară oferte, în special pentru cei care tranzitează ţara. Suntem de abia la început, faţă de alte ţări, dar acesta nu e un impediment mai ales că străinii vin anual la lăcaşele de cult din judeţ”, a declarat Cristian Suciu, administratorul unei agenţii de turism din Arad.

Mănăstiri neîncăpătoare

Mănăstirea „Sfânta Maria Radna”, locul în care anual vin mii de pelerine, este „vedeta” lăcaşelor de cult din judeţ. Comoara călugărilor franciscani a fost şi în acest an o atracţie pentru foarte mulţi vizitatori.

„De opt ani venim în perioada Paştelui la Lipova, la mănăstire, tocmai din Mannheim (Germania). Anual facem acest pelerinaj tocmai pentru a ne purifica”, a spus Antoaneta Pepia,  româncă stabilită în Germania de peste zece ani.
Alături de cea din Lipova, mănăstirile Feredeu, Bezdin, Hodoş-Bodrog sau cea din Gai au adăpostit şi în acest an un număr impresionat de credincioşi.

Comerţul a înflorit în doar două zile
Nici comercianţii ambulanţi nu au scăpat ocazia de a scoate un ban din procesiunile organizate de Paşte. „Încasări vom avea, asta e sigur. Preconizez că vom ajunge undeva pe la 5.000-6.000 de lei. Trăim vremuri în care nu îţi mai permiţi să ţii capul plecat şi cu burta goală”, a spus Marius Brediceanu, comerciant.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite