Trupa de marionete din Arad a prezentat la Festivalul Internaţional de la Izmir patru spectacole

Trupa de marionete din Arad a prezentat la Festivalul Internaţional de la Izmir patru spectacole

Au fost prezentate mai multe spectacole

Asociaţia "Gepetto" din Arad  a fost prezentă, în perioada 12-18 martie, la Festivalul International de Marionete, care s-a desfăşurat la Izmir (Turcia).

Ştiri pe aceeaşi temă

Trupa de marionete din Arad a prezentat, în cadrul festivalului, patru spectacole cu piesa ”Tovarăşul de drum” după Hans Christian Andersen, realizat în 3 D,  tehnică ce s-a folosit în premieră mondială la Arad.

Prezenţa trupei arădene la acest eveniment a fost susţinută de Institutul Cultural Român din Istanbul şi Centrul Municipal de Cultură Arad.

”Izmir International Puppet Days”, aflat la cea de-a IX-a ediţie,  este unul din cele mai apreciate şi bine cotate festivaluri de profil din lume, iar la ediţia din acest an au participat 40 de trupe de teatru de păpuşi, care au susţinut  spectacole în 27 de locaţii începând din 5 martie până în 22 martie .

„Prestaţia trupei arădene s-a bucurat de un public numeros, care a apreciat în mod deosebit combinarea filmului 3D cu teatrul de marionete. A fost un spectacol extraordinar susţinut de Teatrul "Gepetto" - Arad", care este de altfel, singurul grup ce prezintă acest tip de spectacole, cu marionete", declară Daniela Pădurean Andreica, directorul executiv al Centrului Municipal de Cultură Arad. 

 

Vă mai recomandăm: Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Marionete de la Galaţi merge anul acesta la Iaşi

Cu actori, nu cu marionete

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările