Trei zile de film documentar, la Cinema Arta

Trei zile de film documentar, la Cinema Arta

Filmele se pot viziona la Cinema Arta FOTO arhivă Adevărul

La Arad, în aceste zile are loc un festival de film documentar original în peisajul naţional, a cărui identitate se inspiră din poziţia de frontieră a Aradului, fARAD.

Tema acestei a doua ediţii a festivalului este portret, peisaj (portrait / landscape şi este inspirată de constrângerile formale ale documentelor digitale, dar, mai ales, de abordările specifice ale celor mai importante documentare internaţionale din ultimul an, care vor fi prezentate publicului arădean: imaginea „pe lung” şi “pe lat”, perspectiva de adâncime şi unghiul larg, concentrarea pe context sau pe individ.

Festivalul de film documentar fARAD este iniţiat de Corina Şuteu şi organizat de Romanian Film Initiative | FilmETC, sub patronajul Primăriei Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură.  Cu un nume care reuneşte practica filmului cu numele oraşului gazdă, şi în acelaşi timp sugerează capacitatea de a condensa energie si de a transmite electricitate, fARAD prezintă filme documentare, hibride si experimentale.

Acesta este al doilea festival de film produs de Romanian Film Initiative | FilmETC, după Making Waves: New Romanian Cinema, organizat la Lincoln Center în New York şi ajuns anul acesta la a zecea ediţie. fARAD este un eveniment ce beneficiază de suportul logistic al Asociaţiei Arad Capitală Europeană a Culturii 2021 şi de parteneriate locale: kinema ikon şi KF Arad.

Programul este evenimentului următorul: 

Joi, 15 octombrie 2015, de la ora 19:00  Deschiderea oficială: Primarul chinez  (The Chinese Mayor)

Vineri, 16 octombrie 2015, de la ora 17:00 Secretul nasturelui de sidef  (The Pearl Button); 19:00 Amy şi la 21:30 Bondoc. 

Sâmbătă, 17 octombrie 2015, de la ora  17:00  Citizenfour, de la 19:30 Virunga şi de la 21:30 Spune-mi Marianna  (Call Me Marianna); 

Duminică, 18 octombrie 2015, de la 19:00 Drifter şi de la 21:00  Închiderea oficială: Omul cu camera de filmat  (Man with a Movie Camera). Filmele pot fi văzute la Cinema Arta Arad, intrarea fiind liberă. 

Evenimente conexe:

Bar KF: Intrarea libera

Vineri, 16 octombrie

14:00  Zona fARAD: Cine are nevoie de documentar?
Conversaţie cu Mona Nicoară şi Mihai Chirilov despre identitatea, conţinutul şi ambiţiile festivalului arădean. Moderator: Corina Şuteu.
Zona fARAD este o platformă de întâlniri şi mese rotunde dedicate filmului documentar.

Duminică, 18 octombrie

14:00  Atelier fARAD
Întâlnirea anuală a tinerilor documentarişti din Arad
 

Vă mai recomandăm: Adevărul continuă colecţia Filme de aur din cinematografia rusă: din 7 septembrie, în fiecare luni, cele 4 DVD-uri, numai cu ziarul Adevărul

Actriţa Meryl Streep va prezida juriul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2016

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: