Totul despre despre masajul de drenaj. La ce ajută şi cum ne poate scăpa de toxine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un specialist din Arad spune că terapia prin masaj nu este un moft la modă, ci un mod de a-ţi consolida sănătatea, de a evita îmbolnăvirea, de a te recupera mai repede după o boală, de a evita durerile osoase sau musculare după efort şi că are multe beneficii legate de sistemul circulator.

Florin Mîndra este specialist în terapia prin masaj de drenaj. Acesta spune că masajul intensifică circulaţia sângelui în aşa fel încât organismul furnizează mai mult oxigen şi substanţe nutritive pentru ţesuturi şi organele vitale.

„Se petrece, de fapt, o revigorare generală a întregului organism pe care nu o poţi obţine în nici un alt mod. Gimnastica este benefică, însă, oricâtă gimnastică ai face, musculatura şi osatura ar putea avea de suferit, pe când, după un masaj acestea se bucură de beneficiul relaxării. În principiu, drenajul limfatic este un masaj uşor combinat cu aplicarea presiunii uşoare asupra ganglionilor limfatici, puncte cheie din organism unde se adună toxine pentru a fi drenate în sistemul circulator limfatic. Ganglionii limfatici se găsesc în regiunea gâtului, a sânilor, abdomenului, în zona inghinală şi a genunchilor”, susţine terapeutul arădean Florin Mîndra.
 

Arădeanul mai afirmă că făcând terapie prin masaj endorfinele care se produc în timpul mobilizării dau o senzaţie, a la long, de bine, iar creierul, realmente, funcţionează mai eficient.

„Se ajunge la o supleţe de mişcare şi de gândire. Corpul tău poate fi greu, fiecare dintre activităţi poate părea, câteodată, o corvoadă, după relaxarea şi oxigenarea celulelor în urma unui masaj poţi avea senzaţia de uşurare. Dacă m-ar întreba cineva care mi se pare că este cel mai important gen de masaj pe care îl aplic aş spune, fără nici un dubiu, că este vorba despre masajul de drenaj. În principiu, drenajul limfatic este un masaj uşor combinat cu aplicarea presiunii uşoare asupra ganglionilor limfatici, puncte cheie din organism unde se adună toxine pentru a fi drenate în sistemul circulator limfatic. În alimentaţia noastră, există foarte multe elemente care «năucesc» organismul şi îl încarcă de toxine: grăsimi, făinoase, glucide etc. Este ca şi un ambuteiaj în trafic care se prelungeşte pe durata întregii zile. Limfa este un lichid care circulă prin sistemul limfatic, rolul acesteia fiind acela de a elimina acele toxine din organism. Aceasta se adună în ganglionii limfatici, iar masajul în punctele unde se găsesc aceştia stimulează eliberarea toxinelor din ganglioni. Implicit, este stimulat sistemul imunitar şi se tonifiază pielea”, mai specifică Florin. 

image

Totodată, acesta descrie că masajul ganglionilor este însoţit de cel pe traseul vaselor limfatice pentru drenarea limfei. Corpul nostru devine o hartă cu intersecţii şi puncte nodale, iar prin presopunctură şi masaj pe traseele limfatice îl facem să beneficieze de o „circulaţie” nu doar regulamentară, dar şi fără ambuteiaje, care se traduc la nivelul pielii prin celulite. Odată cu „fluidificarea traficului”, îl eliberăm de toate acele toxine acumulate sau de apă neeliminată.

„Specialiştii spun că drenajul limfatic asigură o curăţire şi o regenerare profundă a organismului, asta este cauza pentru care a devenit, definitiv, preferatul meu. Mult temuta şi nedorita celulită, care deşi nu este o boală, afectează starea de bine a majorităţii femeilor, iar masajul pentru drenaj este cel care duce la dispariţia celulitei. De câte ori am făcut o terapie de drenaj, am văzut efectele imediate. Câteodată clienţii sau pacienţii au mers la baie chiar de mai multe ori”, mărturiseşte terapeutul. 

Florin Mîndra recomandă o terapie de minim două şedinţe săptămânale (în total 12) pentru drenajul limfatic, în funcţie de necesităţi, apoi o şedinţă pe săptămână pentru intreţinere.

image

Vă mai recomandăm: Tânărul care a avut curajul să-şi schimbe jobul pentru a-şi urma pasiunea din copilărie

Primele semne care anunţă varicele. Cum şi când pot ajuta masajul şi kinetoterapia

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite