Sute de pelerini au sosit la Mănăstirea Radna, să culeagă “lacrimile Maicii Domnului”

Sute de pelerini au sosit la Mănăstirea Radna, să culeagă “lacrimile Maicii Domnului”

Mănăstirea Maria Radna

Liturghiile sunt oficiate în patru limbi, pentru a putea fi înțelese de toți.  O altă atracție pentru pelerini o reprezintă icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care a supraviețuit în mod miraculos unui incendiu, în urmă cu sute de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sute de creștini catolici, dar nu numai, au trecut și în acest an pragul Mănăstirii Sfânta Maria Radna.  Veniți din țară sau chiar din străinătate, cu mic cu mare, pelerinii au descoperit în Mănăstirea Maria Radna, un izvor de liniște și împăcare sufletească. Drept urmare, lăcașul de cult, situat la aproximativ 25 de kilometrii de Arad, a devenit cunoscut atât în țară cât și peste hotare.

Icoana făcătoare de minuni, a supraviețuit în foc

Fiecare creștin ajuns aici, se închină și se roagă la Icoana Maicii Domnului, care tăinuiește și astăzi într-un mod absolut miraculous, spun creștinii.
Tocmai de aceea, în interiorul mănăstirii, icoana este păstrată cu sfințenie tocmai în centrul altarului.

Lacrimile Maicii Domnului, pe Drumul Crucii

În spatele bisericii, pe deal, a fost amenajat un drum al crucii, urcat de pelerini și credincioși în ziua în care se sărbătorește Sfânta Maria. Tradiția păstrată de-a lungul anilor spune că în fiecare an de 15 august, credincioșii adună niște bobițe care cresc în zona din spatele mănăstirii și care simbolizează lacrimile vărsate de Maica Domnului pentru Fiul Ei.

Citește mai multe despre acest subiect în ediția de dimineața a Adevărului de Banat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările