Supă cremă de morcovi cu portocală şi curry, un preparat uşor de făcut şi delicios

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucătarul arădean Raul Vidican propune cititorilor „Adevărul“ o supă simplă şi uşor de făcut. Este vorba despre supă cremă de morcovi cu portocală şi curry.

Supa cremă este foarte potrivită mai ales pentru cei adoră gustul portocalei sau al morcovilor. Raul ne dezvăluie o reţetă din care ies patru porţii.

Supă cremă de morcovi cu portocală şi curry: 

(4 porţii )
Morcovi 500 g
Ceapă 2 buc.
Unt 50 g
Ulei 20 de ml
Sare, piper, curry dupa gust
Suc de portocală 100 ml
Smântână grasă 100 ml

Într-o oala călim în unt şi ulei, ceapa. Dupa ce s-a călit adăugăm morcovii curătaţi şi tăiaţi grosier. Îi călim bine şi pe ei, după care adăugăm apa cât să acopere morcovii şi lăsăm la fiert. Dupa ce au fiert morcovii, adăugăm puţină sare, piper, curry şi sucul de portocală. Blendam toata compoziţia şi adăugăm smântâna de gătit. Gustam să vedem ce mai are nevoie şi adăugăm să se simtă gustul şi de curry şi de portocală intens. Simplu şi uşor de făcut, vă doresc poftă bună.

Vă mai recomandăm: 

Reţeta unui cunoscut bucătar din Arad pentru tiramisu cu zmeură. Desertul magnific pentru zilele toride de vară

Cum facem friptura de vită. Timpul optim de preparare

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite