Terorişti căutaţi la vama Nădlac. Cozi kilometrice din cauza controalelor amănunţite

Terorişti căutaţi la vama Nădlac. Cozi kilometrice din cauza controalelor amănunţite

Cozi mari în vamă

Sute de autoturisme au stat în coloană, în noaptea de joi spre vineri, la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, situat pe autostrada A1. Cozile se întindeau pe aproximativ 20 de kilometri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi iniţial reprezentanţii Poliţiei de Frontieră nu au droit să ofere explicaţii, în cursul dimineţii de vineri aceştia au transmis că se fac controale mai amănunţite. 

Conform acestora sunt vizate persoane care ar putea afecta siguranţa României.

”În această perioadă, Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări amănunţite asupra persoanelor şi mijloacelor de transport care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale. Măsura are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe”, spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad.

Autorităţile susţin că au dispus măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare, fiind suplimentat personalul care desfăşoară activitatea de control. De asemenea, au fost deschise mai multe artere de control din punctele de frontieră.

Vă mai recomandăm: Vama Nădlac a fost luată cu asalt. Şoferii nu mai au nervi să aştepte la cozi întinse pe zeci de kilometri

Traficul în vama Nădlac este blocat de câteva ore. Cozi pe aproape şapte km

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările