Stareţul Sfântului Schit „Bunavestire” din Almaş va vorbi despre viaţa monahală trăită în pustie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul va avea loc la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad FOTO arhivă
Evenimentul va avea loc la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad FOTO arhivă

Stareţul Sfântului Schit „Bunavestire” din Almaş, Ieromonah Agapie Corbu, va susţine în data de 26 februarie, ora 18.00, în sala Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad conferinţa  „Pustia, Pustnicii şi Biserica”.

Evenimentul este organizat de către Centrul Cultural Judeţean şi Consiliul Judeţean Arad în cadrul programului „Hristos în cetate”.

Părintele Agapie este un iubitor de Athos, un iubitor de sfinţenie, un învăţător cu putere, inspirat de harul Evangheliei trăit în viaţa pustnicească. Viaţa în Hristos, trăită în mod agioritic, este pentru el un creştinism integral; el mărturiseşte prin cuvânt şi faptă un creştinism filocalic, integral (aminteşte Arhim. Teofan Mada, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Aradului). În conferinţa sa, părintele Agapie va prezenta o latură mai puţin cunoscută şi înţeleasă a vieţii bisericeşti din toate vremurile.

Este vorba despre viaţa monahală trăită în pustie, despre cei care i s-au dedicat: pustnicii. Purtători şi trăitori ai tradiţiei, aceştia din depărtarea pustiei lor au înrâurit şi înrâuresc viaţa Bisericii „din cetate”.

Conferinţa părintelui Agapie invită cu mărime de suflet la cunoaşterea aspectelor legate de spiritualitatea omului.

Programul „Hristos în cetate” reprezintă o serie de meditaţii teologic-sociale privind condiţia omului contemporan. Sub acest generic cuprinzător şi revelator din punct de vedere spiritual, ne propunem organizarea de conferinţe publice cu teme din viaţa de zi cu zi având ca lectori invitaţi personalităţi ale vieţii bisericeşti naţionale şi panortodoxe (clerici şi mireni angajaţi în viaţa Bisericii).

Aceste manifestări spirituale sunt închinate anului omagial euharistic în Patriarhia Ortodoxă Română. Omul este o fiinţă euharistică, ce se oferă lui Dumnezeu ca jertfă în fiecare zi, în fiecare moment chiar şi prin boala, suferinţa şi durerile acceptate prin credinţă.

Prin toate acestea el se oferă sau se dăruieşte pe sine. Pocăinţa nu este altceva decât „da”-ul total al celui care-şi încredinţează propria existenţă Evangheliei, răspunzând liber lui Hristos care cel dintâi Se oferă omului ca şi cale, adevăr şi viaţă, ca Acela care singur îl eliberează şi-l mântuieşte. Intrarea la conferinţă este liberă.  

Vă mai recomandăm: Arhimandritul Ioachim Pârvulescu, stareţul Mănăstirii Lainici: "Un om care are posibilităţi şi face fapte foarte mari şi se mândreşte cu ele pierde"

EXCLUSIV Cum a fost ascunsă Iulia Ionescu în Mănăstirea Sihăstria Rarăului. Stareţul Ioan Larion Neagoe: „Îmi pare rău că am păcălit Poliţia“

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite