Sfaturi telefonice de la medicul de familie pentru pacienţii din judeţul Arad

Sfaturi telefonice de la medicul de familie pentru pacienţii din judeţul Arad

Diana Ioniţă, psihiatru, şi Alina Groza, asistent medical, primesc zeci de telefoane

Şase doctori din judeţul Arad s-au înscris în programul „Sună un doctor“. Pacienţii pot să îşi sune doar medicii la care sunt înscrişi şi să le ceară sfaturi prin telefon, la orice oră din zi sau noapte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arădenii care au probleme de sănătate şi nu pot ajunge la spital pot primi sfaturi medicale prin telefon. Până acum, în judeţul Arad, doar  pacienţii a şase medici de familie pot face acest lucru. Serviciul de consiliere telefonică poartă denumirea de „Sună un doctor“ şi este conceput să simplifice comunicarea dintre medicii de familie şi pacienţii acestora în afara programului de la cabinet.

Consultaţii pe bani
„La acest serviciu, pacienţii pot să îşi sune doar medicii la care sunt înscrişi. Din cauză că serviciul nu este de mult timp apărut, la nivelul judeţului Arad, doar şase medici au aplicat acest serviciu“, a spus Adrian Dărăbanţiu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Arad. Cum nimic nu este gratuit, şi acest serviciu costă. Astfel, arădenii care vor apela telefonic la ajutorul medicului trebuie să ştie că preţul unui minut este de 0,95 euro plus TVA, primul minut este indivizibil, după care taxarea va fi la secundă.

Cod de identificare
Fiecare medic înscris în programul „Sună un doctor“ va avea propriul cod de identificare. Pentru a putea intra în contact cu un medic de familie, pacientul trebuie să apeleze numărul 1363. După mesajul vocal, pacientul trebuie să tasteze codul unic de identificare a medicului său şi apelul este direcţionat către acesta. 

Până acum, cele mai multe apeluri pe care le-au primit medicii de la pacienţi din Arad s-au înregistrat în weekend şi noaptea. Alina Groza, asistent medical, spune că zilnic se primesc zeci de telefoane de la pacienţi. „Nu este zi în care să nu fim sunaţi şi să ni se solicite diverse informaţii medicale”, a spus Alina Groza.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările