Sentinţă pentru tatăl vitreg al fetiţei din Arad ucisă şi incendiată pe câmp. La câţi ani de închisoare a fost condamnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inculpatul va trebui să plătească daune de un milion de euro mamei victimei şi 500.000 de euro tatălui natural.
Inculpatul va trebui să plătească daune de un milion de euro mamei victimei şi 500.000 de euro tatălui natural.

Bărbatul de 23 de ani care în toamna anului trecut a ucis fetiţa de patru ani a iubitei sale, iar apoi a incendiat cadavrul lângă un cimitir din municipiul Arad, a fost condamnat de Tribunalul Arad, miercuri, la 17 ani şi patru luni de închisoare, dar şi la plata unor daune morale de un milion de euro pentru mama copilei şi de 500.000 de euro pentru tatăl natural. Instanţa s-a pronunţat după o singură înfăţişare, care a avut loc pe 11 februarie.

Inculpatul a primit două pedepse, respectiv una de 16 ani şi opt luni de închisoare pentru violenţă în familie sub forma infracţiunii de omor şi a doua pedeapsă de doi ani de închisoare pentru profanare de morminte sau cadavre. Instanţa a decis să aplice pedeapsa cea mai grea, la care a adăugat o treime din a doua pedeapsă, rezultând 17 ani şi patru luni de detenţie, potrivit Agerpres. 

Totodată, inculpatul va trebui să plătească daune de un milion de euro mamei victimei şi 500.000 de euro tatălui natural. Banii vor fi plătiţi în lei la cursul zilei, iar toate bunurile mobile şi imobile ale inculpatului au fost puse sub sechestru.

Trupul fetiţei, ars parţial, a fost descoperit în 31 octombrie, în apropierea unui cimitir din municipiul Arad. Descoperirea a fost făcută de un bărbat care îşi plimba câinele. Acesta a anunţat autorităţile şi ulterior a fost deschis un dosar de cercetare pentru omor şi profanare de cadavre.

Anchetatorii au efectuat portretul robot al fetiţei şi l-au dat publicităţii, pentru a încerca să identifice victima. O persoană a sunat la 112, indicând cine este victima, astfel că anchetatorii au descins la adresa familiei şi l-au ridicat pe concubinul mamei victimei.

Iniţial, suspectul a spus că fetiţa a decedat în urma unui accident, din cauză că a căzut şi s-a lovit la cap în timp ce îi făcea baie. Acesta s-ar fi speriat şi ar fi aruncat trupul neînsufleţit pe câmp, însă a susţinut că nu el a fost cel care l-a incendiat, conform Digi24. În timpul anchetei, bărbatul a recunoscut că a ucis-o pe copilă într-un moment de furie, pentru că aceasta l-ar fi deranjat, iar ulterior a ars cadavrul.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite