Scandal în Vama Nădlac. Românii care vin în ţară cu test negativ, nemulţumiţi că trebuie să intre în carantină VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modificarea regulilor pentru cei care intră în ţară a declanşat nemulţumir, la Nădlac
Modificarea regulilor pentru cei care intră în ţară a declanşat nemulţumir, la Nădlac

Românii care vin în ţară sunt nemulţumiţi că, deşi au un test negative, trebuie să stea în carantină. Din cauza acestei situaţii, unii şi-au pierdut cumpătul. Şeful DSP Arad a explicat situaţia.

„Asiguram triajul epidemiologic în vama dar aplicăm legislaţia în vigoare. Ştiu că există nemulţumiri, toţi colegii le sesizează de câteva săptămâni, după ce a crescut timpul de aşteptare. Referitor la noile măsuri, este specificat testul PCR, nu cel rapid, asta trebuie clar înţeles de toată lumea”, a declarat directorul DSP Arad, Horea Timiş, pentru Digi 24.

Potrivit sursei citate, şeful DSP Arad a declarat că adesea au loc şi erori, din cauza numărului mic de angajaţi care trebuie să facă triajul epidemiologic al celor care intră în ţară, astfel că, de la începutul anului „zeci de persoane au fost carantinate din greşeală”.

„Noi avem o problema, nu avem personal. Angajaţii sunt epuizaţi, nu mai fac faţă numărului mare de persoane. Este foarte greu pentru o asistentă medicală să stea la -11 grade, cum a fost aseară, să facă triajul epidemiologic de una singură a sute de oameni”, a declarat Horea Timiş.

Timiş a mai declarat că lipsa de personal se datorează faptului că medicii şcolari şi asistenţii medicali s-au reîntors la şcoală, iar în vamă au ajuns să mai lucreze doar „douăzeci şi ceva de persoane”, fiind nevoie ca numărul să fie dublu.

Potrivit Digi 24, o aplicaţie care să îi permită fiecărui cetăţean să îşi completeze datele personale, pentru a nu mai fi nevoit să aştepte ore întregi la vamă există chiar de anul trecut, când prin Vama Nădlac treceau zilnic cel puţin 1.200 de persoane, însă autorităţile nu au aprobat-o, astfel că nu poate fi folosită, susţine oficialul DSP.

„A fost o iniţiativă în primul val al pandemiei. Nişte colegi de la Bucureşti au creat o astfel de aplicaţie dar am înţeles că nu a trecut de forurile superioare. Există o aplicaţie funcţională, însă în comisiile de specialitate nu au acceptat-o. A primit acordul STS, a fost implementată până în stadiul de proiect pilot, dar din varii motive totul s-a oprit aici”, a mai declarat declarat Horea Timiş pentru Digi 24.

Vă recomandăm şi:

Numărul pacienţilor cu COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă a crescut din nou

Temperaturi foarte scăzute în staţiunile de pe Valea Prahovei. Instalaţiile de transport pe cablu de mare altitudine nu au fost pornite


 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite