Regele Mihai a fost citat ca pârât la Tribunalul Arad în ziua în care zeci de mii de români îi prezintă ultimele omagii. Detaliile unui demers juridic scandalos

Regele Mihai a fost citat ca pârât la Tribunalul Arad în ziua în care zeci de mii de români îi prezintă ultimele omagii. Detaliile unui demers juridic scandalos

Zeci de mii de oameni stau la coadă la Palatul Regal din Bucureşti pentru a-şi prezenta omagiile Regelui Mihai FOTO Mediafax

Regele Mihai I a fost citat vineri, 15 decembrie 2017, la Tribunalul Arad, deşi mâine urmează să fie înmormântat la Curtea de Argeş. Ultimul suveran al României a fost dat în judecată de către un pedofil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un infractor condamnat pentru pedofilie şi închis la Penitenciarul Arad l-a dat în judecată pe Regele Mihai, iar oficialii Tribunalului Arad au stabilit pentru vineri, 15 decembrie, termen în proces.

Nistor Isai Faur, procesoman cunoscut – cu peste 1.000 de procese intentate din motive absurde, l-a chemat în judecată pe Regele Mihai într-un dosar de contencios administrativ şi fiscal. Primul termen de judecată a avut loc pe 17 noiembrie 2017.

Deţinutul-procesoman a indicat drept ”pârâţi” Casa Majestăţii Sale Regele Mihai I, iar apoi pe rege personal.
 

În mod absurd şi scandalos, Regele Mihai a fost citat să se prezinte astăzi, 15 decembrie 2017, la ora 9.00, la Tribunalul Arad, în dosarul 5827/ 108/2017 (10121/2017), într-un nou termen al procesului.

Reclamantul a dat în judecată Casa Regală şi pe Regele Mihai pe 10 octombrie 2017 deoarece ar fi fost nemulţumit de răspunsul pe care l-a primit la o petiţie. Deţinutul pedofil solicita ca Regele Mihai să se implice în procesele pe care acesta le are pe rol, în ţară şi străinătate. În răspunsul primit de la Casa Regală i s-a spus că Majestatea s-a retras din viaţa publică şi nu îl poate ajuta.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad, Virgiliu Flavius Bradin, explică de ce s-a stabilit termen în proces, deşi Regele Mihai se află pe catafalc: „Dosarul este încă pe rol fiindcă dispoziţile procedurale prevăd că doar la termenul de judecată (n.r. - adică astăzi), şi dacă se respectă anumite proceduri, se dispune suspendarea judecăţii până la introducerea în cauză a moştenitorilor, conform articolului 412, cod procedură civilă”.

Faur Isai a fost închis de mai multe ori pentru pedofilie. În momentul de faţă, se află încarcerat în Penitenciarul Arad. Reprezentanţii închisorii ne-au confirmat faptul că acesta se află în detenţie, dar n-au putut preciza dacă va fi eliberat pentru a ajunge la instanţă. Procesele intentate în mod absurd sunt un subterfugiu folosit de mulţi deţinuţi pentru a ieşi câteva ore din închisoare.

Nistor Isai Faur este un pedofil recidivist, devenit celebru pentru reclamaţiile sale. A dat Statul Român în judecată şi a cerut despăgubiri morale pentru condiţiile de detenţie improprii din penitenciarele Arad şi Timişoara. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) s-a pronunţat în favoarea deţinutului şi a decis ca Faur să fie despăgubit cu suma de 3.900 de euro.

Acesta are 51 de ani şi este născut în Arad. A susţinut în plângeri că, în ambele unităţi de detenţie (Arad şi Timişoara), a fost introdus în celule supraaglomerate şi că, deşi este nefumător, a fost nevoit să împartă celula cu fumători. A depus mai multe plângeri în acest sens, susţinând că a avut probleme de sănătate din cauza fumului inhalat de la ceilalţi deţinuţi. Printr-o decizie a Judecătoriei Arad, din data de 12 aprilie 2005, instanţa a admis una dintre cereri şi a decis plasarea condamnatului într-o celulă de nefumători.

Curtea de Apel Timişoara s-a pronunţat în data de 21 iunie 2016 cu privire la acest caz, hotărând că, în penitenciarul din Timişoara, Faur a fost deţinut într-un spaţiu limitat şi că nu a existat o separare a fumătorilor de nefumători. Petentul a pretins despăgubiri materiale în valoare de 1 milion de euro şi 300 de euro lunar până la sfârşitul vieţii pentru a compensa faptul că a fost expus unui mediu toxic.

Judecătorii au decis că, în cazul lui Faur, a fost încălcat articolul 3 al Convenţiei europene cu privire la condiţiile de detenţie, obligând statul român să-i plătească daune în valoare de 3.900 de euro, în termen de trei luni.

Faur este cunoscut în închisorile în care a fost încarcerat pentru faptul că refuză mâncarea, susţinând că nu i se asigură o celulă în care să stea singur şi că pâinea i-ar dăuna sănătăţii. Nistor Isai Faur a mai reclamat că nu i s-a dus bagajul aşa cum ar fi vrut el, că a fost bărbierit fără voia lui sau că duşul este prea departe de celulă. De asemenea, a mai făcut plângere împotriva conducerii Curţii de Apel Timişoara, împotriva ministrului Sănătăţii, a ministrului Mediului şi a şefului Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

Printr-o decizie definitivă a Tribunalului Arad din data de 21 martie 2001, instanţa l-a condamnat pe Faur pentru viol asupra unui minor la 13 ani de închisoare, acesta executând o pedeapsă de 10 ani, din 21.01.2001 până în 24.05.2011, când a fost eliberat condiţionat. În 11 iulie 2013, acesta a fost din nou arestat, urmând o nouă condamnare pentru violul asupra două fetiţe, de 5, respectiv 6 ani, şi a fost încarcerat în penitenciarul Colibaşi, apoi a ajuns din nou în unitatea de încarcerare din Arad.

Mai puteţi citi: 

ANALIZĂ Bani cheltuiţi degeaba cu puşcăriaşii reclamagii: de la duşul prea departe de cameră, la calitatea pâinii

De ce la ceremonia de rămas bun a Regelui Mihai a fost folosită copia Coroanei de Oţel a României, şi nu originalul. Explicaţia directorului MNIR

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: