Războiul medicilor de familie cu CAS-ul lasă pacienţii în stand-by

Războiul medicilor de familie cu CAS-ul lasă pacienţii în stand-by

Până la soluţionare pacienţii nu vor putea beneficia de nişte drepturi

Până la soluţionarea negocierilor dintre cele două părţi implicate, pacienţii sunt lipsiţi de nişte drepturi, pentru care plătesc din plin prin contribuţia la bugetul de stat, prin biletele de trimitere la specialişti sau de reţete compensate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii pun semnarea contractului cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate pe fondul lipsei banilor.

„Marea majoritate a medicilor se bazează doar pe banii primiţi de la CAS. Acesta este şi motivul pentru care nu toţi medicii de familie se ridică împotriva acestei decizii“, a spus Adrian Dărăbanţu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Arad.

Conform acestuia, Arad numără mai puţin de cinci medici care să aibă peste 3.000 de pacienţi.

Cât priveşte contractul pe care medicii refuză să-l semneze cu CAS-ul, se pare că acesta conţine foarte multe probleme de ordin tehnic.

„Pe zi, un medic are voie să consulte 20 de pacienţi. Noi avem însă de consultat cel puţin 30 pe zi. Avem 21 de obligaţii care ajung până la rezilierea contractului. Casa de Asigurări are doar opt dintre care trei sunt numai obligaţii de a ne verifica pe noi. A fost schimbat şi stilul de compensare. Din lista de medicamente aparţinând unei afecţiuni se achită doar cel mai ieftin medicament”, a mai spus Dărăbanţu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările