Protecţia civilă belgiană a sărit în ajutorul sinistraţilor din Galaţi.

Un tir încărcat cu echipamente ultramoderne pentru evacuarea apei,pus la dispoziţie de protecţia civilă belgiană,  a intrat în această seară în ţară prin vama Nădlac cu destinaţia Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

12 specialişti belgieni însoţesc pompele de gabarit mare, ca să nu apară probleme la punerea lor în funcţiune. Echipamentele au sosit în ţara noastră după ce autorităţile române au cerut asistenţă internaţională pentru sinistraţii din Moldova. 
 
Un Tir plin cu 21 de pompe, 8 generatoare, o staţie de filtrare a apei şi 5000 de recipiente pentru apă din Belgia au ajuns în această seară în România.
 
 “Avem generatoare mici care pot fi manevrate cu uşurinţă şi mai avem 21 de pompe care au o capacitate de 1500 de litri pe minut. Am mai adus nişte pompe mai mici care au o capacitate de 800 de litri pe minut”, a declarat  Francois Smets, team leader din Belgia.
 
Echipamentele vor rămâne peste noapte în Arad. Specialiştii belgieni sunt pe drum de două zile, iar mâine dimineaţă vor porni spre Galaţi.
 
 “Noi am auzit că în România sunt inundaţii catastrofale, cu victime multe şi mulţi oameni care au rămas fără case şi am venit să dăm o mână de ajutor. Avem experienţă în sensul acesta, pentru că Belgia se află sub nivelul mării şi avem şi noi inundaţii. De asemenea am folosit aceste pompe chiar şi în Olanda unde se ştie ce probleme sunt întrucât Olanda este mai joasă decât noi”,a mai precizat specialistul în protecţie civilă belgian.
 
La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Arad,Sorina Ambruş a declarat:  “În urma cererii României de sprijin internaţional prin intermediul mecanismului de apărare civilă internaţională,  prin Vama Nadlac a intrat azi un convoi din Austria şi Belgia cu echipamente pentru ajutorul persoanelor din zonele inundate în valoare de 140 de mii de euro. Personalul ISU Arad va prelua convoiul după care acesta îşi va continua drumul spre destinaţia stabilită” .

Echipamentele din Belgia vor rămâne în România cât va fi nevoie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările