Proiect de succes: Trei circuite cultural-artistice au dus la creşterea numărului de turişti

Proiect de succes: Trei circuite cultural-artistice au dus la creşterea numărului de turişti

Se doreşte atragerea turiştilor în judeţ FOTO arhivă

Autorităţile se lupta ca Aradul să devină judeţul cu cei mai mulţi turişti din zona de vest. Astfel, trei circuite cultural-artistice au fost finalizate în judeţ, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană. În urma finalizării acestora, numărul turiştilor a crescut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele trei circuite sunt „Drumul Vinului”, „Pe urmele istoriei arădene – un circuit al cetăţilor, siturilor arheologice şi al ansamblurilor arhitecturale”, şi „Descoperă pacea sufletească – un circuit cultural, spiritual şi ecumenic”. Proiectul s-a desfăşurat pe parcursul a trei ani. Obiectivul general al proiectului a constat în promovarea produselor turistice, specifice culturale ale judeţului Arad, sub formă de circuite cultural-turistice.

Gabriela Chiricheu, din cadrul Direcţiei Programe de Dezvoltare a Consiliul Judeţean Arad, a afirmat că proiectul a avut un impact în ceea ce priveşte promovarea circuitelor turistice. De la 161.554 de turişti, câţi au fost la începutul proiectului, s-a ajuns la 197.277, la sfârşitul perioadei de implementare. Proiect poartă denumirea de „Promovarea Turismului Arădean prin Circuite Culturale”, iar obiectivul general al proiectului se referă la promovarea produselor turistice specifice culturale ale judeţului Arad sub formă de circuite cultural-turistice, astfel încât să se ajungă la o creştere a numărului de turişti, dar şi la o dezvoltare economică şi socială eficientă a judeţului, respectând principiile dezvoltării durabile şi protecţiei mediului.

„Acest proiect se încadrează perfect cu strategia de dezvoltare turistică elaborată de Consiliul Judeţean Arad şi care vizează perioada 2012-2014. Este încă un pas pentru afirmarea turistică şi culturală a judeţului Arad şi, mai putem spune, că am mai bifat un proiect finanţat din fonduri europene”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Valoarea totală efectivă a proiectului este de 514.630 lei. Asistenţa financiară nerambursabilă este de 403.542 lei, iar şi contribuţia a CJ Arad la cheltuielile eligibile şi neeligibile este de 12.521 lei.

 

Vă mai recomandăm: 56,5 milioane de lei pentru „Drumul Vinului” din Podgoria Aradului

Au început lucrările la Drumul Vinului. Proiectul este în valoare de peste 61 de milioane de lei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările