Profesoara care-şi determină studenţii să facă acte caritabile. Cum i-a convins pe tineri să viziteze săptămânal copii şi bătrâni sărmani

Profesoara care-şi determină studenţii să facă acte caritabile. Cum i-a convins pe tineri să viziteze săptămânal copii şi bătrâni sărmani

Profesoara Alina Breaz FOTO arhivă personală

Un profesor universitar de la Asistenţă Socială din Arad a reuşit să-şi convingă studenţii să facă acte de cartitate şi să se implice în viaţa persoanelor cu venituri reduse.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lectorul universitar doctor Alina Breaz, de la Universitatea „Aurel Vlaicu“ din Arad, merge alături de studenţi, săptămânal, cu cadouri la copiii sau bătrânii care au nevoie de ajutor.

Până acum, au participat împreună la 70 de acţiuni, care au avut loc în diferite cartiere ale Aradului.

 „La început a fost o joacă, am dăruit cadouri din casele noastre, cum ar fi haine şi alimente. Echipa era la început formată din maxim zece studenţi. Acum suntem aproximativ 40. Se implică studenţi atât de la programul de licenţă cât şi de la cel de master al specializării Asistenţă Socială. Campania a început în urmă cu doi ani de zile. Am început popularizarea ei pe reţelele de socializare şi astfel s-au alăturat echipei noastre şi alţi colaboratori, sponsori, susţinători, care au contribuit necondiţionat la acţiunile noastre. Unii şi-au păstrat anonimatul, alţii ne accesează şi ne susţin temeinic, în tot ceea ce facem. Avem o colaborare frumoasă cu instituţiile abilitate care au ca obiect de activitate Asistenţa Socială”, a declarat Alina Breaz.

Profesoara alături de studenţi la una dintre acţiuni FOTO arhivă personală

Arădeanca Alina Maria Breaz (38 de ani) este primul doctor în Sociologie – Asistenţă Socială din judeţul nostru. Alina predă de la vârsta de 18 ani şi este absolventă a seminarului Sfânta Ecaterina Prislop, absolventă a două facultăţi: Teologie Asistenţă Socială şi Drept. Ea provine dintr-o familie de oameni modeşti, tatăl inginer în construcţii, iar mama asistent social. S-a născut în judeţul Hunedoara.

Alina spune că mereu în meseria de profesor a încercat să aducă acest suflu (de ai ajuta pe alţii) atât printre copiii din Hunedoara, unde şi-a început activitatea didactică, cât şi printre studenţii specializării Asistenţă Socială din Arad.

Campania demarată de ea împreună cu studenţii poartă denumirea „Ajută-ne să ajutăm!”. Este o campanie care  vine în ajutorarea celor vulnerabili şi anume familii cu copii sau familii vârstnice.

Mai puteţi citi: 

Interviu cu primul doctor în Asistenţă Socială din judeţul Arad: „De cele mai multe ori fugim de persoanele inactive”

Campania iniţiată de lectorul Alina  Breaz continuă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările