Primele concluzii în cazul asasinatului de la Arad. Unde a fost amplasată bomba şi cum a fost activată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul de afaceri Ioan Crişan a murit după ce maşina în care se afla a fost aruncată în aer
Omul de afaceri Ioan Crişan a murit după ce maşina în care se afla a fost aruncată în aer

Bomba care l-a omorât pe omul de afaceri arădean Ioan Crişan a fost amplasată în interiorul maşinii şi a fost activată de la distanţă cu ajutorul unei staţii radio sau prin telefon. Sunt primele concluzii ale anchetatorilor, care fac cercetări pentru omor calificat.

Omul de afaceri arădean Ioan Crişan a murit sâmbătă dimineaţa după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad. După ce au exclus varianta unei explozii accidentale, anchetatorii au stabilit că e vorba de un asasinat.

Potrivit surselor „Adevărul”, autorii asasinatului cu bombă de la Arad sunt încă „persoane necunoscute”. Primele concluzii ale anchetei arată, însă, că bomba improvizată care l-a omorât pe Ioan Crişan a fost amplasată în interiorul maşinii „cel mai probabil sub scaunul şoferului”.

Ancheta nu a putut stabili încă modalitatea în care a fost acţionată bomba, fiind luate în calcul două ipoteze. Una dintre variante este că explozia a fost provocată de la distanţă cu ajutorul unei staţii radio, iar cea de-a doua ipoteză este că pentru declanşarea bombei a fost folosit un telefon. Dosarul asasinatului de la Arad a fost preluat de Parchetul General, care face cercetări pentru omor calificat.

Ioan Crişan (66 de ani), care era fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea, a murit sâmbătă dimineaţa după ce maşina în care se afla, o limuzină Mercedes, a explodat în condiţii suspecte în parcarea unui supermarket Profi. Ioan Crişan pleca din parcare în momentul în care maşina sa a sărit în aer, bubuitura fiind auzită de la distanţă.

Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus deplasarea, de urgenţă, la faţa locului, a unor specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru a sprijini ancheta.

Echipa de specialişti este coordonată de adjunctul directorului Direcţiei de Investigaţii Criminale, comisar-şef de poliţie Cristian Gheorghe.

Vă recomandăm şi:

Ingineri auto, despre cazul de la Arad: „A fost ceva premeditat. Nu are cum să explodeze după pornire”

Primele imagini cu explozia maşinii unui om de afaceri arădean. Ipoteza experţilor în investigaţii criminale sosiţi special de la Bucureşti VIDEO

O limuzină Mercedes a explodat în parcarea unui supermarket din Arad. Fostul socru al unui deputat a murit FOTO VIDEO

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite