Primăriţa cu părul roz care desfiinţează clasa politică din România: „Refuz să mă conformez sistemului administrativ tradiţional, slugarnic şi avid de putere“

Primăriţa cu părul roz care desfiinţează clasa politică din România: „Refuz să mă conformez sistemului administrativ tradiţional, slugarnic şi avid de putere“

Irina Onescu, în fotografia de profil de pe Facebook FOTO Facebook/Irina Onescu

Irina Onescu a fost aleasă în 2016 primar al comunei arădene Petriş şi poate candida cu succes la titulatura de „cea mai nonconformistă primăriţă din România“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Irina Onescu, fosta prezentatoarea MTV aleasă în 2016 primar al comunei arădene Petriş, a postat un mesaj pe contul personal de Facebook în care îşi descrie opţiunile administrativo-politice după un an de mandat.

„Sunt femeie, am 32 de ani, sunt necăsătorită, am părul roz, tatuaj pe spate, vorbesc mult şi colorat şi nu prea dau pe la biserică. Unde mai pui că sunt şi mitică (bucureşteancă). Şi da, cu toate astea, de un an de zile sunt Primarul comunei Petriş din judeţul Arad. Un Primar tânăr, independent şi idealist, care crede în oameni şi în potenţialul lor de a face lucruri măreţe. Ce să mai, o naivă...”, îşi începe Irina Onescu postarea de pe Facebook, care a strâns în patru zile 2.700 de reacţii şi peste 240 de redistribuiri.

Tânăra primăriţă aminteşte că a rămas îndependentă şi explică de ce nu s-a alăturat niciunui partid politic:
„Neînregimentarea mea politică este o opţiune personală, deşi, ca tot omul, am şi eu propriile afinităţi în acest sens. Sunt liberală în gândire, un liberalism ideologic care însă nu mă face atât de fanatico-absurdă încât să cred că orice altă doctrină este greşită ori să critic opţiunile altora. Am zis-o şi o voi mai spune, în parcursul meu administrativ încă nu am întâlnit oameni care să mă forţeze să îi privesc prin prisma culorii politice. Asta pentru că nu îmi stă în fire să fiu neprietenoasă şi nici să am prejudecăţi.

Nu am nimic de împărţit cu nimeni şi nu port pică celor care nu mă plac, nu mă susţin sau nu sunt de acord cu mine. Şi nu spun lucrurile astea doar pentru că sună bine, ci pentru că sunt adevărate şi mă caracterizează”.


Primarul Irina Onescu, într-o fotografie postată pe contul personal de Facebook/Irina Onescu

Fosta prezentatoare MTV mai spune că şi-a asumat un job care-i cere să reprezinte echidistant interesele unei mase neomogene de indivizi, care în ansamblul ei se numeşte "comunitate".

„Cum aş putea face asta dacă m-aş poziţiona solidar cu doar o parte din ei şi i-aş marginaliza pe ceilalţi?
Îmi cer scuze dacă în idealismul meu refuz să mă conformez sau să mă adaptez sistemului administrativ tradiţional, slugarnic, parvenit şi avid de putere. Oamenii sunt sătui de circ şi hoţie. Iar eu sunt înainte de toate om”.

Irina Oneascu susţine că s-a implicat în administraţia publică pentru a încerca să schimbe ceva în bine, nu pentru „a îngroşa rândurile celor servili”.

Mesajul se încheie în felul următor: „Ştiu, nu încălzeşte pe nimeni integritatea mea, dar vă întreb: cum poate un om care nu se respectă pe sine să îi respecte pe alţii?

Dacă erai roşie... Dacă erai albastră... Dacă erai mov... NU, fraţilor!
Alternanţa la putere e firească. Azi roşu, mâine albastru, poimâine mov... Singura constantă a curcubeului politic trebuie să fie responsabilitatea actului de guvernare. Asta trebuie să primeze. Asta trebuie să conteze. Alternanţa trebuie să fie dictată doar de un eşec în a reprezenta interesele sociale şi economice ale ţării. Şi NU, nu trebuie să fim pasivi, să plecăm capul ori să ne resemnăm într-o auto-indusă neputinţă. Vrei să se schimbe ceva în ţara asta? Ia atitudine!
Într-o Românie în care până şi banii au un preţ, singurul lucru pe care îl poţi vinde dar nu îl mai poţi răscumpăra este omenia.
Eu refuz să mă vând, indiferent de ofertă!”.


Irina Onescu FOTO Facebook/Irina Onescu

Irina Onescu este fostă colaboratoare a MTV România şi pentru comună a avut mai multe planuri, unul dintre ele  este acela prin care vrea să repopuleze comuna şi să găsească o utilitate celor 50 de case nelocuite din zonă. Proiectul ei se numeşte „Foaie verde de măcriş, vreau o casă la Petriş“.

Aceasta se află la primul mandat şi a câştigat alegerile ca independent.  S-a născut şi a crescut în Bucureşti, unde a învăţat la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“, iar ulterior a urmat Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti. În 2008 a început o afacere pe cont propriu: şi-a înfiinţat o firmă de producţie audio-video, realizând pentru postul MTV România o mini-serie intitulată „MTV Passport“. Părinţii ei şi-au cumpărat o casă în Petriş, iar Irina şi-a petrecut toate vacanţele acolo.

În 2011, a decis să se stabilească definitiv în localitatea arădeană, care i-a cucerit inima în vizitele făcute anterior. Şi-a continuat afacerile de aici, devenind organizator de evenimente, în special festivaluri de muzică. Irina Onescu a decis să candideze în urma tragediei din Clubul Colectiv, despre care spune că a schimbat-o foarte mult. A câştigat alegerile din vara anului 2016 la limită: doar trei voturi a avut în plus faţă de principalul oponent.

Vă mai recomandăm: 

Primăriţa MTV“ face campanie imobiliară pentru casele vechi: de ce să-ţi cumperi o locuinţă în Petriş

VIDEO La 23 de ani, vrea să fie cea mai tânără primăriţă din Banat. Luptă împotriva PSD-istului Marcel Muia, iar modelul ei este Traian Băsescu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: