Prima zi din noul an adună arădenii în sânul familiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădenii îşi încep noul an în familie
Arădenii îşi încep noul an în familie

Dacă în noaptea dintre ani arădenii au preferat să petreacă în jurul prietenilor, prima zi din noul an reprezintă pentru mai toţi dintre noi un simbol al reîntregirii familiei într-un cadru restrâns. Astfel, după o seară de pomină, urmează prima masă din noul an.

Deoarece românul e obişnuit atunci când e vorba de sărbători, să înfulece cât mai multe, prima zi din an este dedicată în primul rând ciorbelor şi supelor care vin să dreagă intoxicaţia cu alcool şi mâncare de cu o seară înainte.

Astfel, ciorba de burtă, ciroba de perişoare sau supele de tot felul sunt atracţia mesei din prima zi a noului an.

„Pentru masa din 1 ianuarie am ales să preparăm o ciorbă de burtă pentru primul fel, urmând ca apoi să ne delectăm cu o friptură de porc sau de vită altături de cartofi natur. Încercăm oricum să nu facem excese în privinţa mâncării”, spune Marinela Groza, o arădeancă.

Conform spuselor mesenilor, nu va lipsi nici de această dată şampania sau vinul pentru a îchina încă o dată venirea noului an.

Deşi masa din 1 ianuarie a devenit o tradiţie în rândul arădenilor, mulţi preferă să se rezume doar la câteva gustări.

„Suntem obişnuiţi să facem câteva feluri de plăcinte, sarmale, fripturi, dar drept e că după noaptea de Revelion nu prea îţi mai vine să mănânci nimic”, declară Marinela Groza.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite