Preşedintele Consiliului Judeţean Arad de pe vrema lui Năstase, un traseist de profesie

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad de pe vrema lui Năstase, un traseist de profesie

Caius Parpală este acum consilier judeţean

Unul dintre cei care decideau asupra mersului treburilor în Arad, pe vremea lui Adrian Năstase,  a fost Caius Parpală. Acesta are un parcurs politic demn de un adevărat traseist.

Ştiri pe aceeaşi temă

Caius Parpală avea să ajungă preşedinte al Consiliului Judeţean Arad în urma alegerilor locale din vara anului 2000. La acea vreme Parpală era membru al PNL, dar şi fin al lui Călin Popescu Tăriceanu.

Finele anului 2000 aduce alegeri parlamentare şi prezidenţiale, încheiate cu victoria PSD: Iliescu la Cotroceni şi Năstase la Guvern. Acesta este momentul în care Caius Parpală părăseşte corabia PNL şi se înscrie în PSD-ul condus de Adrian Năstase, asta spre supărarea naşului Tăriceanu.

În perioada acestei guvernări Parpală îşi face jocurile mai mult pe linia administrării treburilor judeţului. În PSD Arad era mai greu de acceptat ca cineva venit de la liberali să impună anumite reguli sau persoane în poziţii cheie. Astfel, Parpală se limitează la posibilităţile pe care i le oferea poziţia de şef al judeţului.

După alegerile locale din anul 2004, Parpală pierde preşedinţia CJA în favoarea lui Gheorghe Seculici (PD).

La scurt timp însă, părăseşte PSD-ul, nu înainte ca acest partid să iasă din schema guvernării, în urma parlamentarelor din 2004.

Caius Parpală se reîntoarce în PNL, partid aflat la guvernare, făcând parte din Alianţa DA.
Ulterior Parpală ajunge director al Drumurilor Judeţene Arad, iar după victoria USL de la finele lui 2012, director la Apele Române Arad. Momentan Caius Parpală este consilier judeţean.

 

Vă mai recomandăm: Cum au confiscat baronii locali România: cine sunt oamenii de încredere ai liderilor politici din fiecare judeţ şi cum au împânzit toate instituţiile statului

Baronii PSD vor da nas in nas cu Nastase la Paris doar din intamplare 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: