Poveste românească cu final de Hollywood: printre actori se află un pictor, o creatoare de modă şi o prezentatoare TV

Poveste românească cu final de Hollywood: printre actori se află un pictor, o creatoare de modă şi o prezentatoare TV

Pictorul Dan Merişca alături de prezentatoarea TV, Diana Mariş Costea FOTO Adevărul

Un medic stomatolog care este şi pictor, o creatoare de modă şi o prezentatoare TV din Arad au devenit actori într-un film care se toarnă în oraşul de pe Mureş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre o poveste românească, din aceea adevărată, adică situaţii cheie prin care trece un pictor în căutarea drumului atât în viaţă, cât şi în artă. Pictorul Dan Merişca debutează în film, în regia lui Cătălin Dupu, regizor şi actor crescut lângă marele Dem Rădulescu.

Pictorul arădean Dan Merişca a auzit de Dupu şi l-a contactat provocându-l la realizarea unui film despre pictură, România, prietenie, regăsire şi dragoste.

Filmările au început deja iar regizorul bucureştean face naveta cu avionul la Arad. Pictorul, se vede treaba, că-i place în faţa aparatului de filmare, pentru că învaţă din mers cum e treaba cu cinematografia şi n-ar vrea să se termine ziua de filmare.

În filmul de lung metraj mai debuteză Felba Mona, creatoarea de modă care are ceva de spus în domeniu şi, uite, acum şi în film. Alături de ea, Diana Mariş Costea, cunoscută prezentatoare TV din Arad, are deja rolul asigurat - Contesa. Din distribuţie mai fac parte Andrada Dupu şi alte nume sonore din urbe, care se vor alătura proiectului.


Scene din film FOTO Adevărul 

Pictorul Dan Merişca se declară „încântat de scenariu, de oamenii cu care lucrez şi că pot promova arta de calitate. Îmi place mult filmul în general, iar la acesta, sunt parte creatoare. E frumos!”. 

Proiectul independent mai are o particularitate: „Probabil de la filmul Luchian nicio producţie românească nu a mai prezentat la cadru atâtea tablouri, dar nu e rău, din contră. Românii au încă multe lucruri bune de spus şi arătat", a menţionat  regizorul  Cătălin Dupu.

 

Vă mai recomandăm: Artiştii arădeni încearcă să schimbe faţa României în Italia prin tablouri

FOTO Felba Mona a creat din nou o rochie pentru actriţa şi regizoarea Tamara Henry

Scene din film 

Imagini din aceeasi galerie
  • Scene din film 
  • Pictorul Dan Merişca 
  • Diana Maris Costea alături de Dan Merişca 
  • Diana Maris Costea
  • Scene din film 
  • Scene din film 
  • Scene din film 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările