PORTRET: Roxana Palcu, viitoare jurnalistă pasionată de modelling

PORTRET: Roxana Palcu, viitoare jurnalistă pasionată de modelling

Roxana Palcu

I-a plăcut de mică să fie în lumina reflectoarelor, aşa că părinţii au răsfăţat-o şi au ajutat-o să-şi îndeplinească visul.

PROFIL
Născută. 29.12.1984, Fălticeni
Studii. Studentă la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Litere, departamentul de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării
Familie. Necăsătorită


Părinţii au fost cei care au încurajat-o să se apuce de modelling, Roxana fiind pasionată de această activitate încă din copilărie. „Ai mei au primit pe stradă un fluturaş în care erau trecute datele de contact ale şcolii lui Costin Mărculescu, precum şi preselecţia pentru cursuri. Aveam 13 ani pe atunci. M-am prezentat la preselecţie şi am reuşit să intru în marea cursă a fotomodelelor”, a povestit Roxana.

După câteva luni de şcoală, unde a învăţat mersul scenic, secretele machiajului perfect şi puţină actorie, Roxana a cunoscut-o pe Elena Dascălu, creatoare de rochii de mireasă. „Am avut multe prezentări de modă pentru doamna Dascălu. Am fotografiat şi pentru catalogul ei de prezentare. Am participat la nenumărate evenimente mondene, implicându-mă tot mai mult în această activitate”, a mărturisit tânăra. Roxana îşi aduce aminte că la prima ei prezentare de modă, în cadrul şcolii lui Mărculescu, a avut cele mai mari emoţii.

Se simte bine pe scenă
„Cu toate că mă simt foarte bine pe scenă, la prima prezentare am avut fluturaşi în stomac. Îmi era frică să nu uit paşii sau să mă împiedic. Dar a ieşit foarte bine”, îşi aduce aminte Roxana. În ultimii ani, tânăra a participat la Festivalul Tinerilor Designeri, la prezentarea colecţiei Ancăi Petrea din Bucureşti, precum şi la numeroase prezentări de modă, tot în capitală. Roxana a mărturisit că pentru modelling trebuie să ai multă încredere în tine, să fii selectivă şi dispusă să te muţi de la o agenţie la alta. „E foarte important să ajungi să fii plătită ca să apari la prezentări, nicidecum să plăteşti tu ca să poţi deveni celebră”, a spus fotomodelul. Roxana crede că în ţara noastră sunt şanse mari pentru tinerele fotomodele care vor să se lanseze. „Un exemplu bun e Valentina Pelinel. Dar, ca să ajungem ca ea, avem nevoie de mult noroc, muncă şi ambiţie, deoarece e greu să te afirmi printre atâtea personaje colorate care pretind a fi fotomodele”, a adăugat tânăra.

Îşi doreşte carieră în presă
Pentru Roxana, modellingul este o doar o pasiune. Nu vrea să facă o carieră din asta, ci îşi doreşte să devină o bună jurnalistă. Tânăra a refuzat multe oferte venite din partea unor agenţii, tocmai pentru a se ţine de facultate şi a-şi finaliza studiile. În prezent colaborează cu o agenţie din Bucureşti. „Îmi place de Kate Moss, însă nu încerc să o imit. Nu am un idol şi nici nu încerc să calc pe urmele cuiva. Îmi place să fiu unică”, a subliniat Roxana.


Întrebări şi răspunsuri
Pentru ca o femeie să arate bine e nevoie să aibă clasicele măsuri 90-60-90?
Acestea sunt măsurile standard pentru un model, dar nu sunt obligatorii. O femeie este frumoasă şi fără să atingă aceste măsuri.

Care este secretul acestei meserii?
Trebuie Să arăţi bine, să ai înălţimea potrivită, să şti să te faci remarcată şi să nu te laşi influenţată. Poţi ajunge celebră fără compromisuri. E nevoie însă de multă ambiţie.

Ce şanse au tinerele din Arad în acest domeniu?
Avem fete foarte frumoase în oraş, dar trebuie să ştie cum să reacţioneze în acest domeniu.


Ce-i place
„Nu am «instinctul turmei», îmi place să fiu unică şi să ies în evidenţă prin propriile puteri”, a spus, sigură pe ea, Roxana. Tânăra mai spune că îi place să spună lucrurilor pe nume, fiind o fire directă şi intuitivă. Îi mai place să cânte la chitară.

Ce nu-i place
Roxana spune că nu-i place să copieze alte persoane, sau să fie confundată cu ceilalţi. Tânăra a adăugat că nu crede în horoscop, însă descrierea zodiei ei i se potriveşte în mare măsură.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: