PORTRET Irina Popovici arădeanca care dezleagă misterele rebusului

PORTRET Irina Popovici arădeanca care dezleagă misterele rebusului

Irina Popovici

O arădeancă se poate lăuda că a rezolvat mii de careuri de-a lungul anilor, fie ele grele sau uşoare. Irina Popovici completează rebusuri de peste 45 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

De atunci nu există zi sau noapte în care să nu îşi dedice ore întregi acestei pasiuni. Spune că totul a început pe la vârsta de 20 de ani.

„Îmi aduc aminte că în primul an de căsnicie am găsit, când făceam curat în casa soţului meu, rebusuri. Atunci am aflat că are şi el această pasiune. M-am apucat să dezleg unul şi spre norocul meu nu a fost un careu greu. De atunci am început să completez în fiecare zi”, a spus Irina Popovici.

Rebusul, ca un drog

Rebusul o face pe Irina să se relaxeze şi să uite de griji. „Uit de tot în momentul în care am o revistă de rebus în mână. Completarea careurilor a devenit ceva necesar. Dacă ar trece o zi fără să am în mână un rebus şi un pix mă îmbolnăvesc”, a mai spus femeia. Irina Popovici spune că este în stare să lase somnul pentru a putea încerca să dea de cap tuturor careurilor.

„Completez rebusuri şi pe timp de noapte, atât când sunt la serviciu, cât şi acasă. Cel mai relaxant moment este când îmi pregătesc o baie fierbinte în care să stau să mă liniştesc completând rebusuri ore întregi. Am stat şi de la ora 23.00 până dimineaţa la 6.00. Este ca un drog. De fumat m-am lăsat, dar de rebus, niciodată”, a mai afirmat arădeanca.  Irina Popovici a început să completeze la început Rebus Flacăra, iar apoi Almanah şi Rebus Maxim.

„Am mii de careuri completate. Nu le-am păstrat, deoarece nu am unde să le depozitez. Nu există să nu am vreodată rebus la mine, oriunde m-aş duce. Le iau şi când plec în concediu şi la cumpărături, că mai completez pe drum”,a spus Irina Popovici.

Întrebări şi răspunsuri
De ce rebusuri şi nu întegrame?
Integramele mi se par mult prea uşoare. Rebusul este mai complicat şi mă antrenează mereu. E nevoie de multă cultură generală.

Ce fel de careuri vă plac mai mult?
Completez de toate, dar în locul celor tematice le prefer pe celelalte. Mi se par mai interesante.

Aţi participat la concursuri?
Nu am fost niciodată la un concurs, deşi puţini oameni completează ca mine.

Aţi transmis pasiunea copiilor?
Completează şi ei, dar nu cu atâta pasiune ca şi mine. Uneori ne mai luăm la întrecere.

Profil
Născută. 11 martie 1944
Studii. Colegiul de Tehnică Veterinară Turda
Familie. Căsătorită, patru copii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările