PORTRET: Alina Fabri, actriţă de elită la doar 16 ani

Tânăra arădeancă joacă teatru de mai bine de cinci ani, timp în care a evoluat în o serie de spectacole valoroase, tocmai pentru că scena îi oferă cele mai mari satisfacţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

PROFIL
Născută. 1 aprilie 1993
Studii. Clasa a X-a
Familie. Are un frate

Alina Fabri îşi începe povestea pe scena de la grădiniţă şi mai apoi pe cea de la şcoală, de unde a şi pornit dragostea sa pentru teatru.
„Teatrul l-am iubit de mică. Părinţii mei mergeau fest la teatru şi, bineînţeles, eu îi urmam. Aşa a pornit totul. Apoi au urmat serbările din şcoală, când îmi plăcea să mă implic şi în organizare”, povesteşte tânăra. De atunci, n-a fost serbare în care Alina să nu aibă o bucăţică doar a ei. S-a îndreptat apoi spre Şcoala Populară de Arte, dorind să fie tot mai bună şi să se perfecţioneze.

Cel mai bun rol principal


„De cinci ani fac teatru. La Şcoala Populară de Arte am început să îmi iau mai în serios rolul meu, mai ales că asta îmi doream. Părinţii au fost surprinşi de alegerea mea, având în vedere că nu prea e plătită ca şi meserie. Dar m-au lăsat să îmi urmez hotărârea”, spune Alina Fabri.

2009 a fost, pentru Alina, anul de graţie. Trupa Şcolii Populare de Arte a câştigat, la Festivalul de teatru pentru tineret BUFTEA, premiul pentru cea mai bună coregrafie şi a fost nominalizată printre primele trei cele mai bune trupe din festival. Alina a câştigat premiul pentru cel mai bun rol principal feminin. „Acolo am participat cu spectacolul Pretty Dancing, o adaptare după celebrele filme Dirty Dancing şi Pretty Woman, în regia profesoarei noastre de la Şcoala Populară de Arte, Roxana Sabău”, spune Alina.

Totodată, tânăra a jucat şi în scurtmetrajul „1 + 1 Copiii fac Copii !!!“, film care a luat premiul I la concursul de scurt metraje din cadrul campaniei naţionale „Parinţi fără voie”, secţia teatru. „Rolul principal mi-a fost atribuit mie, alias Sab, o adolescentă rebelă care, pentru câteva clipe de plăcere, va trebui să îşi schimbe viaţa. E un semnal de alarmă asupra riscului de a deveni mamă şi tată din adolescenţă”, povesteşte tânăra.

Teatrul, pe primul loc


După ce a reuşit performanţe de ambele părţi, atât în teatru, cât şi în film, Alina recunoaşte că scena îi este mai dragă.
„Teatrul mă atrage mai mult deoarece simţi publicul, iar acesta te apreciază într-un mod direct. E mai mult de lucru şi mai dificil, ce-i drept, dar satisfacţiile sunt mai mari”, mărturiseşte Alina. Cât priveşte teatrul underground, deşi nu a avut contact direct cu acesta, şi-ar dori ca pe viitor să încerce încă o provocare.

Întrebări şi răspunsuri
Ai avut spectacole în mai multe oraşe. Cum e publicul arădean comparativ cu cele din alte oraşe?
Publicul mi se pare la fel de primitor ca în Craiova sau Cluj. Aici cred că un factor îl au şi piesele noi, care sunt bine văzute şi apreciate de public.

Cum se împacă teatrul cu şcoala?
Eu zic că se împacă destul de bine. Într-un final, am o preocupare care îmi ocupă tot timpul liber, dar dacă îţi place ceea ce faci, nu mai contează cât timp aloci acelui ceva.

Ce-i place
„Îmi place să călătoresc, să merg la teatru. Îmi plac oamenii activi, plini de viaţă”, a declarat tânăra actriţă.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii leneşi, care nu au un obiectiv în viaţă, o dorinţă anume. De asemenea, nu suport egoismul”, a mai spus adolescenta Alina Fabri, care se mândreşte azi cu reuşite atât în teatru, cât şi în film.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările