Pompierii din Arad au salvat-o pe Joiana chiar joi seară

Operaţiune spectaculoasă a pompierilor arădeni, care au fost chemaţi aseară să salveze o vacă căzută intr-o fosă septică după ce a fost împinsă acolo de un alt patruped.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Întâmplarea a avut loc în cartierul arădean Sânicolaul Mic, chiar în curtea unei case în construcţie. Animalul a căzut în groapă după ce a fost împins de o altă vacă.

”Am văzut cum s-au bătut vacile şi Joiana săraca a căzut în groapă, eu nu am avut ce să fac pentru că s-a întâmplat foarte repede”, a declarat văcarul Janos Kovacs. Proprietarii animalului au încercat să îl salveze, cu ajutorul oamenilor din cartier, dar fără nici un rezultat, aşa că au chemat pompierii.

 “Ne bucurăm că au salvat-o şi aşteptăm să vină medicul veterinar să vedem dacă nu-i rănită”, a spus şi David Sandor, proprietarul animalului.

Pompierii au scos animalul cu ajutorul unui ham special, făcut din furtunuri de stins incendiile. Pentru a fi scoasă din groapa adâncă de patru metri, a fost nevoie de două autospeciale şi de un scripete. În cele din urmă, vaca a fost salvată.

”Am solicitat autoscara mecanică şi cu hamul pentru animale în cele din urmă am reuşit să o scoatem”, a declarat sergent major Ciprian Marteş din cadrul ISU Arad.

Specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad s-au chinuit mai bine de o oră pentru a scoate animalul.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările