Poliţiştii şi jandarmii scotocesc în pădure, sălaşuri, cabane şi în localităţile din zonă. Este căutat un braconier fugar

Poliţiştii şi jandarmii scotocesc în pădure, sălaşuri, cabane şi în localităţile din zonă. Este căutat un braconier fugar

Poliţişti arădeni în acţiune FOTO captură video www.arad24.net

Zeci de poliţişti şi jandarmi caută un urmărit naţional care a fost condamnat de Curtea de Apel Timişoara la opt ani de închisoare cu executare.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, Poliţia oraşului Sebiş, cei din Secţiile rurale din Sebiş şi Gurahonţ, cu sprijinul Jandarmeriei fac căutări în pădurile din zona Gurahonţ, sălaşuri, cabane, precum şi în toate localităţile din zonă.
 
Aceştia îl caută pe Valentin Tamaş, un braconier din Gurahonţ condamna pentru tentativă de omor. În 25 martie, Curtea de Apel Timişoara a emis un mandate de executare a unei pedepse de opt ani cu executare. Între timp, braconierul s-a făcut dispărut. 
 
 
Conform arad24.net, Valentin Tamaş a tras cu arma de vânătoare într-o pădure din satul Iacobini, comuna Brazii în paznicul de vânătoare Sorin Jiva, angajat al Ocolului Silvic Gurahonţ. Acesta s-a deplasat cu maşina personală la punctul de hrănire al vânatului, însă pe drum a fost atacat de braconieri. În portiera maşinii lui Sorin Jiva au fost găsite13 găuri şi una era în parbriz, în urma focurilor de armă trase de braconieri.
 
 
“Oamenii din zonă spun că braconierii fac legea în pădure şi cu o seară înainte de a-l împuşca pe Jiva, ar fi tras şi după jandarmii montani. Braconajul cu animale mari este o afacere bănoasă care înfloreşte la umbra legii şi sub scutul indiferenţei, mai mult sau mai puţin interesată, a celor care ar avea menirea să apere respectarea legii în pădurile statului”, scrie arad24.net.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: