Peste 200 de ceferişti au devenit şomeri de 8 martie

Peste 200 de ceferişti au devenit şomeri de 8 martie

Călătorii care nu pot lua avionul se îndreaptă spre trenuri

Restructurarea gândită de Ministerul Transporturilor pentru CFR a pus ieri pe liber peste 200 de arădeni. După ani grei de muncă, foştii ceferişti vor primii contravaloarea a două salarii, ca mai apoi să primească şi indemnizaţiile de şomaj şi veniturile compensatorii acordate între 12 şi 15 luni, în funcţie de vechime.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei vizaţi au fost angajaţi în cele trei companii CFR, respectiv CFR Marfă, CFR Călători şi CFR Infrastructură.

Din cei peste 200 de disponibilizaţi, 172 au fost angajaţi ai CFR Marfă.

„Din numărul total al ceferiştilor disponibilizaţi, estimez că  jumătate sunt femei. La primirea deciziilor de disponibilizare, unii ceferişti nu au fost de acord să semneze că au luat la cunoştinţă şi au semnat că li se desface contractul de muncă în mod abuziv. Majoritatea punctelor de lucru desfiinţate sunt din zona Gurahonţ, iar posturile le-au fost mutate în Arad, astfel încât aceştia au de parcurs distanţe foarte mari“, a declarat Florin Matei, liderul Uniunii Sindicatelor MC Marfă Arad.

Cât privesc desfinţăriile mai multor puncte de lucru din judeţ, sindicaliştii consider că acestea sunt nejustificate.

Astfel pentru a se prezenta la serviciu, zeci de ceferişti vor trebui să facă naveta zilnic pe distanţe de peste o sută de kilometrii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările