Peste 20 de autocare cu pasageri veniţi din Germania şi Spania au fost blocate în Vama Nădlac

Peste 20 de autocare cu pasageri veniţi din Germania şi Spania au fost blocate în Vama Nădlac

FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu

Mai multe autocare cu români sosiţi din Germania şi Spania sunt oprite de câteva ore la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pentru trierea medicală a pasagerilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autocarele au ajuns în cursul nopţii trecute şi, în prezent, încă se află la frontieră.
 
Surse din cadrul PTF Nădlac II au declarat pentru Radio Timişoara că pasagerii trebuie să urmeze procedurile de triere medicală, ulterior putând fi duşi în carantină. Ar fi vorba de câteva sute de pasageri din aproximativ 20 de autocare.

“Poliţia de Frontieră a explicat că procedurile sunt îngreunate de faptul că, având în vedere ca toţi cei care vin din ţări unde sunt mai mult de 500 de cazuri de coronavirus vor intra în carantină, sunt mult mai mulţi cei care trebuie să completeze declaraţiile pe proprie răspundere. Ulterior, fiecare pasager trece prin controlul celor de la DSP”, scrie Pressalert.ro.
 
La PTF Nădlac II, conform Poliţiei de Frontieră Arad, timpul de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de intrare în ţară este de aproximativ 60 de minute, de trei ori mai mare decât în mod obişnuit. Aici se face controlul pe şase artere de intrare şi două de ieşire din România.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: